Vijesti / Sport
Sport
VRSNI STRIJELAC PETAR HORVAT Zašto mi smetaju preplaćeni igrači?
List Međimurje

NK NAPRIJED CIRKOVLJAN

VRSNI STRIJELAC PETAR HORVAT Zašto mi smetaju preplaćeni igrači?

Iskazao se u svakom klubu, trenira i mlade, no više stvari ga i ljuti...

Iza Cirkovljančanina Petra Horvata, po struci prvostupnika menadžmenta turizma i sporta, s navršenom 31 godinom bogata je nogometna karijera. Vrsni strijelac danas igra u kolektivu u kojem je kao dječak i započeo karijeru - Nogometnom klubu Naprijed Cirkovljan. Za tjednik Međimurje govori o svojim iskustvima i viđenju najvažnije sporedne stvari na svijetu.

- Nakon igranja u mlađim kategorijama NK-a Naprijed prešao sam u susjedni Kraljevčan 38 iz Donjeg Kraljevca, gdje sam odmah s pionirima osvojio prvenstvo te ujedno bio i najbolji strijelac lige. Tada su me kontaktirali ondašnji prvoligaški klubovi Varteks i Međimurje, odnosno Čakovec, ali sam zbog školskih obaveza ipak ostao u Kraljevčanu 38. U tim mlađim kategorijama igrao sam brojne turnire na kojima su nastupali i naši najveći klubovi kao što su Dinamo, Rijeka i Hajduk te sam između ostalih igrao protiv današnjih reprezentativaca kao što su Kramarić i Kalinić, prisjeća se Horvat.

VRSNI STRIJELAC PETAR HORVAT Zašto mi smetaju preplaćeni igrači? Fotogalerija

Već sa 16 godina zaigrao je za seniorsku momčad Kraljevčana 38, da bi se iduću sezonu vratio u matični klub.

- Godine 2009. osvojili smo prvenstvo te se nakon dugo vremena plasirali u prvu međimursku ligu. No, zatim sam zaigrao za tada vrlo jakog trećeligaša Čukovec 77, a onda i za preloški Mladost Komet. Uslijedio je angažman u Galebu iz Oporovca s kojim sam 2015. godine osvojio prvenstvo te sam ponovno postao najboljim strijelcem lige. Nakon što sam neko vrijeme bio i igrač Dinama iz Palovca, ponovno sam se vratio u Naprijed. Godine 2018. smo kroz kvalifikacije protiv Strahoninca izborili nastup u 1. međimurskoj ligi, a danas igramo u 4. hrvatskoj nogometnoj ligi Čakovec-Varaždin, nabrojio je.

DOMAĆI PO STRANI?

Komentirajući ustroj međimurskih liga, ocjenjuje dobrim što se više ne igra protiv klubova iz susjednih županija. Sad, kaže, imamo više lokalnih derbija, a to podrazumijeva i veći broj gledatelja. Zadovoljan je radom s mladima, odnosno školama nogometa u našem kraju, no napominje da je potrebno obrazovati još više trenera da se dodatno podigne kvaliteta.

- I sam sam trener u školi nogometa koja djeluje u mojem klubu. Možda detalj, ali spomenut ću ga. Više bih volio da današnja djeca igraju nogomet na pravim travnjacima sa prirodnom travom kao što smo mi. Nažalost, sve se više protežiraju umjetne podloge. I još nekoliko stvari me smeta. Primanja pojedinih igrača u amaterskom nogometu nadmašuju i profesionalne ugovore brojnih naših drugoligaških klubova, pa čak i nekih prvoligaških. To nije dobro, a još je gore što se nekim igračima novac daje i unaprijed. Smatram i da u međimurskom nogometu ima previše stranaca. Njihov broj trebalo bi ograničiti na jednog ili dva po klubu. Strani igrači ne donose baš previše kvalitete, dok istovremeno mladi domaći igrači kao da nestaju. Koliko mi je poznato, strane igrače uopće se ne poziva na liječničke preglede, iako je to obveza, barem jednom godišnje. Bitno je da je pečat udaren na knjižicu i to je to, zaključuje Petar Horvat.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.502

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video