IZVRSNI USPJESI

SJAJAN MLADI ŠAHIST Fran Sarač osvojio prvo mjesto u Zagrebu, sedmo u Novome Sadu

Na Europskom šahovskom prvenstvu za mlade u Novome Sadu, svom prvom takvom nastupu, Fran je osvojio 7. mjesto s ostvarenih 40 bodova kao i viceprvak iz Rusije

U Zagrebu je tijekom vikenda održan hrvatski šahovski turnir u sklopu 18. Međunarodnog rješavačkog natjecanja (ISC) čiji je organizator Svjetska federacija za šahovsku kompoziciju (WFCC). Riječ je o rješavanju šahovskih problema koje se simultano održava u više od 30 zemalja svijeta.

Fran Sarač (ŠK Čakovec) nastupio je u trećoj kategoriji namijenjenoj rođenima 2008. godine i mlađima u kojoj je bilo zadano 6 problema. Fran je riješio 5,5 problema i osvojio 27 od mogućih 30 bodova. Isti je broj bodova postigao i Dominik Delibašić (ŠK Buševac), no zbog kraćeg vremena rješavanja, Fran je zauzeo 1. mjesto. Objedinjeni svjetski rezultati bit će poznati početkom veljače.

Valja spomenuti i da je početkom siječnja Fran nastupio i na Europskom šahovskom prvenstvu za mlade u Novome Sadu gdje je u kategoriji rješavanja šahovskih problema, a ujedno i na svom prvom takvom nastupu, osvojio 7. mjesto s ostvarenih 40 bodova kao i viceprvak iz Rusije.

Najnovije