Mirko Filipović osvojio K-1 Grand Prix: Ovo je kruna moje karijere

Mirko Filipović osvojio K-1 Grand Prix: Ovo je kruna moje karijere

Zasviralo je Wild Boys, Mirko Filipović je stiščući oči kao da briše suze radosnice zagrlio glavnog producenta priredbe Orsata Zovka, pa prijatelja i trenera Stipu Drviša, te je kleknuo i prekrižio se…

Koju minutu kasnije Cro Cop primio je ček od 800.000 dolara, pojas i pehar namijenjen pobjedniku K-1 Grand prixa. U 39. godini okrunio je veliku karijeru, u svom Zagrebu, u spektaklu pred 14.000 navijača.

– Ni u najboljim danima u Japanu nisam imao takvu podršku. Ostvario sam dječački san, došao sam kao otpisan, a odlazim iz ringa kao pobjednik, sretan i ponosan. Ovo je kruna moje karijere – rekao je Mirko u ringu.

Nešto kasnije pre novinarima je bio još emotivniji.

– Ne znam hoću li nastaviti, sjesti ću i vidjeti sa svojom obitelji, jer njima to teško pada. Obitelj mi danas nije bila tu, nisam smio riskirati da me pred njima iznesu na nosilima, a i to se moglo dogoditi.

Za prvu borbu, protiv Amerikanca Millera, priznao je da je bio odveć ukočen. I da mu je bila najlošija od tri.

– Prva borba na ovakvom turniru uvijek je najteža. U njoj sam bio malo krut, no to je i razumljivo je sam osjećao veliki pritisak domaćeg terena. U drugoj, protiv Žuravljeva, već sam radio puno mekše. Bio sam oprezan, turnirski je sistem, nisam smio napraviti niti jednu pogrešku. Bio me strah da se ne ozlijedim pa da ne mogu nastupiti u sljedećoj borbi i zato sam i reducirao nožne udarce da ne bi bilo hematoma. Jer, tko ne može hodati, taj se ne može niti boriti.

Nakon četiri sata priredbe, negdje oko jedan iza ponoći, Cro Cop je u završnoj borbi pobijedio Surinamca Ismaila Londta. Presudio je high-kick početkom druge za kojeg je Londt priznao da ga nije vidio pa su mu suci brojali. Premda je Surinamac bio bolji u trećoj, to mu nije bilo dovoljno.

– Nikada sa snažnijim čovjekom nisam bio u klinču. Teško dišem pa mi je možda puklo i rebro, primio sam puno udaraca koljenom. No, sve sam izdržao zahvaljujući sjajnoj kondicijskoj pripremi. Neki su me zlobnici već spremili u grob i zbog njih mi je drago da sam uspio osvojiti turnir – govorio je Mirko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije