Na Milenium dolaze najbolji poljski spidvejaši

Na Milenium dolaze najbolji poljski spidvejaši

Speedway klub Unia organizira treninge na stazi u Donjem Kraljevcu ovog vikenda. Dolaze vozači iz najboljih poljskih klubova extralige: Zielona Gora, Leszno, Bydgoszcz, Wroclaw i Gorzow. Ovakva gužva na stadionu rezultat je lošeg vremena u Poljskoj i dvadesetak centimetara snijega koji je, nasreću, zaobišao stadion Milenium.

Dobro pripremljena staza i vremenska prognoza bili su razlog zbog kojeg tridesetak vozača prelazi tisuće kilometara kako bi se pripremili za nadolazeću sezonu. Tako ćemo od poljskih zvijezda vidjeti Bartosza Zmarzlika, braću Pawlicki, Damiana Balinskog, Okoniewskog, Piotra Protasiewicza i vozače koji ne putuju na Novi Zeland.

Naime, Grand Prix vozači lete avionom u nedjelju iz Velike Britanije, dok se prva utrka svjetskog prvenstva ove godine vozi u subotu, 23. ožujka. Vozači će na stadionu trenirati od 10 ujutro do 17 sati popodne cijeli vikend. Vozači i njihovi timovi popunili su hotele u donjem Međimurju, što je velika prednost za ugostitelje koji mogu ponuditi svoje smještaje u ovom dijelu godine.

Speedway klub Unia još jednom je turistički ambasador koji Međimurje otvara speedway svijetu; ove godine domaćin je četiri utrka:

6.4. Državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije
7.4. Prvenstvo parova ADRIATIC CUP Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Austrije i Mađarske
8.6. Međunarodna pozivna utrka «Velika nagrada Hrvatske»
14.9. Europsko prvenstvo – FINALE

Organizatori ne planiraju ponuditi samo speedway, već će se u kolovozu održati i veliki koncert. U sklopu stadiona je i motocross staza što će u skoroj budućnosti biti još jedna disciplina u kojoj će uživati vozači, ali i posjetitelji stadiona. Klub «Uniu» čini mladi kadar koji predstavlja svjetlu budućnost, to su Karlo Majnić, Karlo Pigac, Bruno Vuk, Renato Cvetko i Jurica Pavlic. Dino Kovačić morao je nažalost trenutno prekinuti karijeru zbog ozljede ruke koju će liječiti ove godine, pa se nadamo da ćemo ga ubrzo vidjeti na stazi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije