RUKOMET

ŽRK ZRINSKI Gabriela Gudelj: ‘U Čakovcu se osjećam kao kod kuće, samo što nema mora i dijalekt je ‘mrvicu’ drugačiji’

Rukometašice Zrinskog u prošlom su tjednu upisale dvije gostujuće pobjede u kupu i prvenstvu.

Rukometašice Zrinskog imale su uspješan tjedan jer su u utorak slavile u gostima u utakmici osmine finala kupa kod ŽARK Split 24:34, a u subotu su u prvenstvu pobijedile u gostima Murvicu 32:36. U ogledu sa Splićankama Gabriela Gudelj je postignula 5 golova i u ogledu s Murvicom 7 golova te je jedna od najbitnijih karika u čakovečkom rukometnom lancu.


eMedjimurje: Čestitke na gostujućoj pobjedi kod Murvice, kako je bilo na ovom gostovanju?
Gudelj:
Hvala na tome. Prije svega želim čestitati svojim suigračicama i trenerima na odlično odigranoj i pripremljenoj utakmici. Znale smo da nam neće biti lako, Murvica je kod kuće pobjeđivala  i bolje rangirane ekipe od nas, ali mi smo našom ekipnom igrom i borbom došle do ova dva vrlo vrijedna boda i s dvije pobjede zaključujemo ovaj uspješan tjedan po nas.
eMedjimurje: Splićanke ste u kupu pobijedile s deset golova razlike, kako je bilo tamo?
Gudelj:
U Splitu nas je dočekala vrlo mlada i perspektivna ekipa Splita koju predvodi iskusna trenerica/igračica Marija Hrgović. Znale smo da jedino pravim pristupom od prve minute možemo izbjeći neizvjesnu utakmicu. Drago mi je da smo to i uspjele i da su sve cure dobile priliku i odradile svoju rolu na pravi način.
eMedjimurje: Vjerujem da ste i umorne i prezadovoljne tjednom koji je za nama?
Gudelj:
Istina, dva cjelodnevna putovanja su iza nas, kilometre više i ne brojimo, ali sav se taj umor  nekako lakše podnosi kad znamo da smo ovom pobjedom skočili na 10. mjesto na tablici i pobjedom u utorak u Splitu osigurale svoje mjesto u četvrtini finala kupa Hrvatske.
eMedjimurje: Kako ti je u Čakovcu, kako ti je u ekipi, stigla si s Vukojević i Borković kao uzdanice koje će pomoći Čakovčankama održati prvoligaški status?
Gudelj:
U Čakovcu mi je odlično, osjećam se kao kod kuće, samo što nema mora i dijalekt je ‘mrvicu’ drugačiji. Što se tiče ekipe, cure su sjajne i jako lijepo su me primile od prvog dana i hvala im na tome! Vukojević i Borković su dvije odlične igračice uz koje se da naučiti jako puno i stvarno je gušt imati njih dvije s moje lijeve i desne strane u igri. Osobno smatram da imamo dovoljno kvalitete za zadržati prvoligaški status, da smo prava ekipa na terenu i van njega, ali sve to još treba i potvrditi na terenu u nadolazećim utakmicama!
eMedjimurje: Kako izgleda radni tjedan, koliko puta se trenira, koliko je bio naporan ovaj tjedan s dva gostovanja?
Gudelj:
Treniramo svaki dan, rukomet je u večernjim satima i tu glavnu riječ vodi nas trener Goran Mrđen. Početkom tjedna, posebno nakon ovako dugih putovanja i broja utakmica, trening regeneracije i snage odrađujemo s našom kondicijskom trenericom Ines Okun. Sada imamo i teretanu ponovno na raspolaganju pa dodatne treninge možemo odrađivati i u jutarnjim terminima. Tjedan je bio naporan, vremena za odmor baš i nemamo jer nas već u srijedu čeka novi okršaj.
 
eMedjimurje: Kako si se našla u svijetu rukometa, kako izgleda tvoja rukometna priča?
Gudelj:
Dolazim iz rukometne obitelji stoga je moj izbor bio logičan. Mama je sve započela svojom zavidnom karijerom koju je ostvarila igrajući u Japanu i za reprezentaciju Jugoslavije. Na tom putu nastavila je i sestra, koja je svoje najbolje rukometne dane provela u zemlji rukometa Norveškoj. Tu ljubav prema sportu i rukometu prenijele su i na mene te sam se i ja nakon završetka srednje škole otisnula u Norvešku i tamo provela dvije i pol sezone. Sada sam tu, marljivo radim i trudim se da jednog dana dostignem njih dvije.
eMedjimurje: Slijedi susret s Lokomotivom, Zagrepčanke su favoritkinje, kako se pripremiti za njih?
Gudelj:
Za Lokomotivu ćemo se pripremati kao i za sve ostale protivnike. To je odlična ekipa koja  u svojim redovima ima nekolicinu reprezentativki i odličnih igračica te u taj susret ulazimo bez nekih imperativ . Idemo odigrati našu igru, potući se u obrani i uživati u rukometu pa kako bude.

Bravo za zrinskice i za pobjede nad ŽARK Splitom i Murvicom te sretno u srijedu od 20:00 sati protiv Lokomotive.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije