VELIKI SPORTAŠ

MARIO CVETKO IZ ČEHOVCA Trener i igrač: Nogometna umijeća iz mladosti prenosi na mlađe

Mario Cvetko iz Čehovca, trener je NK 'Mladosti' iz Svete Marije i prvi strijelac veteranske momčadi NK 'Vidovčan' iz Donjeg Vidovca. Donedavno je trenirao njihove seniore.

Nedavno smo pisali o veteranskom sastavu NK “Vidovčan” Donji Vidovec jer su oni jesenski prvaci veteranske skupine “A” MNS.

U toj je momčadi nedavno počeo igrati 39-godišnji Mario Cvetko, nogometaš koji je do 1. listopada bio trener njihovog seniorskog sastava kojeg je izuzetno dobro vodio, potom je na poziv više rangiranog seniorskog sastava NK”Mladost” Sveta Marija otišao za njihovog sportskog učitelja. Još je više oduševio kao nogometaš, a mnogi su se iznenadili kada je postigao u tom dijelu natjecanja 14 pogodaka i postao prvi strijelac momčadi, a ne možemo sa sigurnošću reći da li i skupne “A”. 

U slučajnom prolazu smo doznali više detalja njegove sportske karijere.

– Kao senior sam igrao 3 godine u NK” Sloboda” Varaždin, nakon toga 8 godina u NK “Mladosti” iz Preloga, te godinu dana u NK” Spartak” iz Male Subotice gdje sam 2010. završio igračku karijeru zbog ozljeda oba koljena – rekao je.

Pitajući, kakvi su mu natjecateljski planovi s nogometašima iz Svete Marije u nastavku proljetnog dijela prvenstva, Mario je rekao: – Plan  je biti u gornjoj polovici ljestvice, naravno što je više moguće igrati lijep i napadački nogomet. 

Vratimo se seniorskom sastavu NK “Vidovčan” kojeg si donedavno vodio?

– O seniorima ‘Vidovčana’ sve najbolje, dobra ekipa, mlada ekipa, uz nekoliko iskusnijih igrača, sve domaći dečki, sposobni za najviše domete, boriti se za prvo mjesto. Sadašnji trener Zoran Grašić ima dugogodišnje igračko i trenersko iskustvo i sigurno će doprinijeti da se “Vidovčan” bori za naslov prvaka – odgovorio je iskreno i s optimizmom, a potom dodao:

– Također bi pohvalio upravu NK “Vidovčan” jer je klub izuzetno organiziran i svi se maksimalno trude da igračima ništa ne fali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije