MALI KARATIST

ZALJUBIO SE U KARATE Tino Panić (10) iz Donjeg Mihaljevca samozatajno skuplja medalje

Tino je kao dječačić od 6 godina bio opsjednut karateom.

Na prijemu kod načelnice Općine Sveta Marija Đurđice Slamek, a kojeg je ona priredila povodom Dana općine kada se nagrađuju najistaknutiji pojedinci ove lokalne sredine, upoznali smo i 10-godišnjeg Tina Panića iz Donjeg Mihaljevca za kojeg je u obrazloženju nagrade od 200 kuna rečeno, kako je to simbolično priznanje za postignute rezultate u karate sportu.

Tino je kao dječačić od 6 godina bio opsjednut karateom: ‘Znate kako to kod takvih klinaca biva, danas jesi, sutra nisi’, kaže njegova mama Željka i dodaje kako je Tinina upornost pobijedila pa su ga ona i suprug Marko odveli u obližnji Prelog kod iskusnog karate stručnjaka Miljenka Krušelja u tamošnji KK Mihovil.

Tu je proveo dvije godine, a sada je dvije godine u KK Globus Čakovec, sredini gdje su dolazili prvi evidentniji rezultati koji su mu bili poticaj za daljnji i uporniji rad i definitivnu odluku – karate je njegov sport. Rekao nam je to ne tako davno na dodjeli nagrade gdje smo od njega čuli zanimljivu sportsku filozofiju, kako svaka njegova osvojena medalja ima zlatni sjaj.

– Pa zato jer za osvajanje svake od njih, a ima ih desetak i nešto više, treba ipak više truda, rada i znoja – kaže i dodaje kako je na svakoj medalji nevidljivim slovima napisano ime njegovih sportskih učitelja: Mladena VizingeraTomislava Magdalenića i Dejana Slukića.

Ovdje treba dodati i zasluge njegovih roditelja koji ga gotovo pet puta tjedno odvoze u Čakovec na treninge, a nerijetko i na natjecanja.

Kada smo tražili da ipak iz toga sjaja izdvoji najsjajniju nije nasjeo na provokativni zahtjev jer je ranije rekao kako svaka medalja ima svoj sjaj, jedina je razlika postolje na kojoj je primaš, a što nam je potkrijepio fotografijama.

Upitavši ga za najdražu fotografiju pokazao je na onu s ekipom KK Globus snimljene lani u Daruvaru kada su proglašeni najboljima među karate klubovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije