Vijesti / Sport
Sport
GOOL Seniori ne igraju, a veterani igraju?

NOGOMET

GOOL Seniori ne igraju, a veterani igraju?

Donosimo nekoliko informacija iz novog GOOL-a, službenog glasila Međimurskog nogometnog saveza.

Odlukom Izvršnog odbora od 27. listopada utakmice 14. kola I. Međimurske lige i 13. kola obje II. Međimurske lige i III. Međimurske lige odgađaju se za 18. studenoga (srijeda) s početkom u 13 sati. Daljnji nastavak natjecanja ovisit će o epidemiološkim prilikama, preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Unatoč ovoj odgodi najavljena je zaostala veteranska utakmica skupine B Omladinac (NSR) – Bratstvo (SV) za 2. studeni (ponedjeljak) u 15 sati. Isto je zanimljivo da je veteranska ekipa Hajduk (B) kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 400 kuna zbog neodigravanja veteranske prvenstvene utakmice dana 26. listopada u Vratišincu. Većina seniorskih utakmica nije igrana tijekom vikenda iz svima znanih razloga, veterani su obzirom na godine rizičnija skupina od seniora, klubovi su dogovorili neigranje i zbog lošeg vremena i zbog epidemiološke situacije i sve su uredno najavili, ali kaznu nisu izbjegli.

Drugoligaši koji su odigrali utakmice dobili su nekoliko kazni. U skupini A Budućnost (P) se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 700 kuna zbog pet opomenutih igrača. U skupini B Mali Mihaljevec se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 400 kuna zbog šest opomenutih igrača. Strahoninec se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna zbog pirotehnike, vrijeđanja delegata i saveza.

Odlukom Izvršnog odbora MNS-a odobren je nastavak trenažnog procesa škola nogometa koje se natječu pod ingerencijom MNS-a, ali pod strogom primjenom svih potrebnih epidemioloških mjera.Svaka ŠN-a sama donosi odluku o nastavku trenažnog procesa (ovisno o epidemiološkoj situaciji na području gdje djeluje) te je odgovorna za provedbu svih epidemioloških mjera i zdravlje svojih članova.

Temeljem preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije Izborna skupština Zbora nogometnih trenera koja je bila predviđena za 29. listopada se odgađa. Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Međimurske županije, koja važi do 7. studenoga preporuka je organizatorima okupljanja s više od 20 osoba da iste ne održavaju.

Isto tako, i sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Međimurskoj županiji, preporučuje se izbjegavati veća okupljanja u cilju sprečavanja širenja bolesti Covid-19. Pozivaju se svi treneri članovi Zbora trenera Međimurske županije da na e-mail instruktora MNS-a pošalju svoje e-mail adrese radi organizacije online seminara za osvježavanje trenerskih licenci.  E-mail adrese trebaju biti poslane do 14.11.2020. na e-mail instruktora MNS-a: damirlepenjurak@gmail.com.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!