Vijesti / Sport
Sport
KLUBOVI SE POBUNILI 'Nastavak prvenstva bez gledatelja nema smisla!'

4. NL ČAKOVEC - VARAŽDIN

KLUBOVI SE POBUNILI 'Nastavak prvenstva bez gledatelja nema smisla!'

- Većina klubova mišljenja je da nastavak natjecanja bez prisustva gledatelja u ovom stupnju natjecanja nema smisla - stoji u dopisu klubova

Nakon što je odlučeno da se 4. Nogometna liga Čakovec - Varaždin nastavlja bez prisustva gledatelja, klubovi su danas poslali dopis Hrvatskom nogometnom savezu, Središtu Sjever u Varaždinu. Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

Vezana vijest

Dinamo D - Dinamo P NOGOMET ČETVRTA LIGA Igra se bez gledatelja, četiri susreta u subotu, tri na Sve svete i jedan odgođen susret

- Poštovani, slijedom Vaše odluke da se nastavi natjecanje bez gledatelja u 4. Nogometnoj ligi Čakovec Varaždin, šaljemo Vam mišljenje klubova Četvrte nogometne lige Čakovec Varaždin. Iako smo svi svjesni da odluke koje donosi vodstvo natjecanja te Hrvatski nogometni savez treba poštovati, smatramo da u ovakvim, izvanrednim situacijama, treba poslušati i mišljenje, tj. stav klubova koji se natječu u ligi.

Većina klubova mišljenja je da nastavak natjecanja bez prisustva gledatelja u ovom stupnju natjecanja nema smisla. Ako stavimo na stranu i trošak organizacije utakmice te trošak plaćanja službenih osoba, ostaje nam problem tehničke organizacije utakmice na većini igrališta ili sportskih parkova u kojima se utakmice odigravaju. Dolazimo do potencijalne situacije gdje će netko biti odgovoran zbog povećanog okupljanja ljudi. Također, netko će biti odgovoran i za eventualno širenje zaraze na takvim događanjima.

Mi, odgovorne osobe u klubu, igrači klubova, nismo profesionalci i nama je svima nogomet zadovoljstvo. Ukoliko se to zadovoljstvo ne može ostvariti na pravi način, onda nismo spremni preuzeti rizik koji nam Vi namećete odigravanjem utakmica. Kako bi prvenstvo bilo regularno, molimo Vas da pronađete drukčiji način i termine za odigravanje utakmica. Nitko od nas ne zna što će se dogoditi za tjedan, dva, mjesec dana, a kamoli na proljeće. Stoga je jedino moguće rješenje nastavak natjecanja kada se zato steknu svi potrebni uvjeti.

Molimo Vas da uvažite ovu našu zamolbu - stoji u dopisu koji potpisuju klubovi 4. NL Čakovec - Varaždin.

Ostaje za vidjeti kakva će biti odluka varaždinskog ŽNS-a koji rukovodi ovim natjecanjem.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!