Vijesti / Sport
Sport
STAKLO OZLIJEDILO IGRAČA NK BRATSTVA 'Takve ljude treba izolirati i maknuti iz sporta'
D. Hrašćanec

UTAKMICA U STRAHONINCU

STAKLO OZLIJEDILO IGRAČA NK BRATSTVA 'Takve ljude treba izolirati i maknuti iz sporta'

Prijetnje sucu, bacanje opušaka na pomoćnog suca, pričuvni igrač s ozljedom oka - u što se pretvara nogomet u Međimurju?

U susjedskom derbiju u Strahonincu igranom pred oko 500 gledatelja Bratstvo iz Savske Vesi je pobijedilo 1:3. Golom Moharića poveli su domaćini u 12. minuti pa na 1:1 vraća svojim prvim golom Frančić u 28. minuti i to je rezultat prvog poluvremena.

U 63. minuti Frančić postiže gol za 1:2 i dolazi do incidenta o kojem je delegat napisao: 'Kada gosti postižu drugi zgoditak u 63. minuti pričuvni gostujući igrač broj 3 pogođen je čašom u glavu i ima posjekotine od strane domaćeg gletatelja.' Gostujuću pobjedu potvrđuje Vrbanec u 80. minuti za konačnih 1:3.

Kako su nam iz Savske Vesi ozljeda oka uopće nije bezazlena i tek predstoji za vidjeti kolike će biti posljedice. Sada umjesto da se igrač brine oko školovanja i budućnosti, brinut će se oko obilazaka bolnica, operacija i privremenih ili trajnih posljedica.

Jedan od igrača koji je još bio na klupi rekao nam je da ovo nije normalno i da smatra da čaša nije slučajno doletjela prema njima. Igrač koji je stradao bio je prvi na klupi i zato je baš njega zahvatilo, a mogao je tako stradati bilo tko od njih.

Posljednjih tjedana imamo primjere kad se prijeti glavnom sucu smrću ili kada se pomoćni sudac gađa opuškom. Žalosno i prestrašno je što se u razgovoru često čuje 'da je to kod nas normalno', 'svi to rade' i 'to se događa svakog vikenda'. Kad kažemo 'nogometni cirkus' sve više to postaje 'opasni cirkus' dok se nešto strašnije ne dogodi, a onda ćemo se čuditi tko, što i odakle.

Većina navijača i nogometaša je korektna i nogomet se igra u pravom sportskom duhu, ali sve koji nisu u skladu s tim treba javno osuditi, policija treba napraviti svoj dio posla i stati na kraj tome hitno.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić bio je ogorčen i jadan i rekao nam je: 'Najoštrije osuđujem ovaj čin, takvima nije mjesto u sportu. Nisam još upoznat s detaljima, čut ću se s našim službenim osobama, ali takve ljude treba izolirati i maknuti iz sporta. Kontaktirat ćemo i klub i igrača i obitelj i pružiti pomoć kakvu god možemo.'

Na Facebooku NK Strahoninec su napisali: ' Javno se ISPRIČAVAMO igraču NK Bratstvo Savska Ves Lovri Radeku na ozljedi koju je zadobio prilikom utakmice od našeg nepromišljenog gledatelja te mu želimo da se što prije oporavi i vrati na nogometni teren! NE PODRŽAVAMO ovakav način nasilja na sportskim terenima, i nasilju nije mjesto u sportu nikako! Također zahvaljujemo na fer korektnom i sportskom navijanju navijačima Bratstva i Strahoninca!'

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!