Povijesna godina za ribolovce Glavatice iz Preloga

Protekle subote održana je godišnja skupština ŠRD-a Glavatica iz Preloga. Na skupštini su iznesena izvješća za 2012 godinu kao i planovi za 2013 godinu. Naglašeno je da je 2012. povijesna godina društva jer uz 100-tu godišnjicu osnivanja Preloškog ribolovnog društva, ostvareni su i povijesni rezultati njihovih natjecatelja.

Kadetu Glavatice–Pfeifer u 2012 godini plasirali su se na završnicu Kupa Hrvatske, juniori su prvaci Hrvatske, dok je Natalija Žganec juniorska državna viceprvakinja. “Od debitanata do postolja” mogli bi nazvati priču o seniorima iza kojih stoje godine odricanja i rada. U protekloj ih je godini, prema riječima jednog od natjecatelja “uz malu pomoć sreće-išlo”.

Seniori su na završnici Kupa Hrvatske osvojili treće mjesto, a Alan Perko je pojedinačno bio treći. U Prvoj hrvatskoj ribolovnoj ligi Glavatica-Pfeifer je ekipno osvojila treće mjesto, dok je Alan Perko pojedinačno osvojio drugo mjesto. Sudjelovanjem na svjetskom prvenstvu Alan je s reprezentacijom osvojio četvrto mjesto, a kao pojedinac je proglašen 12-tim ribičem svijeta u kategoriji U-18.

Također je izborio mjesto u reprezentaciju U-23, dok je Zdravko Gotovac izborio majstoricu za seniorsku reprezentaciju. Povodom godišnjice napisana je i monografija “Sto godina organiziranog ribolova u Prelogu” skupine autora Antuna Kalšana, Saše Kalšana, Zorana Pfeifera, Ivice Betija i Tihomira Hunjaka.

Monografiju je grafički uredio studio Vipro, predana je u tisak i očekuje se skori izlazak. Izvješće i planovi na skupštini su jednoglasno prihvaćeni kao i prijedlog da Goran Čonkaš bude novi član Upravnog odbora. Ako je za vjerovati staroj narodnoj da je “prvih sto let najteže”, Glavaticu očekuju još bolja vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije