ATLETIKA I POWERLIFTING

IZNIMNA POSTIGNUĆA U DVA SPORTA Sven Todorović: ‘Treniram šest puta tjedno po minimalno dva do tri sata dnevno’

Sven Todorović nam je istaknuo: 'Prošle godine u atletici na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u Rijeci napravio sam nešto što ni jednom međimurskom atletičaru nije pošlo za rukom nikad, a vjerojatno neće ni u skorijoj budućnosti, uzeo sam tri zlatne medalje u tri različite discipline kugla, disk i kladivo i bio sam jedan od najboljih natjecatelja tog natjecanja. Powerlifting natjecanje za pamćenje gdje sam obranio naslov državnog prvaka u bench pressu.'

Među nominiranima za najsportaša Čakovca i Međimurja isticalo se ime Svena Todorovića koji je kao natjecatelj u atletici i powerliftingu postizao iznimne rezultate.

Sven Todorović je član Atletskog kluba Međimurje i Powerliftig kluba Pozoj Čakovec. Prošle je godine uz ostale rezultate osvojio prvo mjesto na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u bacanju kugle, bacanju diska i bacanju kladiva. bio je treći u kategoriji seniora na dvoranskom PH u bacanju kugle, treći na PH za seniore u bacanju kugle i diska te treći na pojedinačnom zimskom  Prvenstvu Hrvatske za seniore u bacanju kugle, bacanju diska i bacanju kladiva.

Powerlifting klub Pozoj Čakovec prošle je godine bio najbolji klub u Hrvatskoj, a svoj veliki udio u tom rezultatu ima i Sven. Kako je kombinirati ova dva sporta pitali smo Svena.

eMedjimurje:  Kako atletika i powerlifting idu zajedno?
Sven:
Ta dva sporta dosta su povezana. Pogotovo za moje bacačke discipline jer moraš biti dosta jak za bacanje diska i kugle. Naravno atletika mi je draža i ovo radim više iz zabave i druženja te malo psihičkog odmora od atletike i dosta pomaže u rezultatima u atletici.

eMedjimurje: Koliko puta treniraš tjedno, kako izgledaju tvoji treninzi?
Sven:
Treniram šest puta tjedno po minimalno dva do tri sata dnevno. Uglavnom se sastoje od bacanja što je najbitnije pa malo tehnike te onda ide teretana koja je možda najbitinija. Teretana se radi podjednako puno kao i bacanja.

eMedjimurje: Kakvo je stanje s ozljedama, izabrao si teške discipline.
Sven:
Pa sitne ozljede su sastavni dio svakog sportaša, ali trenutno sam bas prešao jednu tešku ozljedu ramena i nadam se da se neće više ponoviti. Uglavnom sam čitav i zdrav i pokušavam se čuvati i paziti uz raznu opremu za zaštitu da se broj ozljeda i svega toga svede na minimum.

eMedjimurje: Koje bi rezultate iz prošle godine mogao istaknuti kao najdraže iz atletike, a koje iz powerliftinga?
Sven:
Prošle godine u atletici na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u Rijeci napravio sam nešto što ni jednom međimurskom atletičaru nije pošlo za rukom nikad, a vjerojatno neće ni u skorijoj budućnosti, uzeo sam tri zlatne medalje u tri različite discipline kugla, disk i kladivo i bio sam jedan od najboljih natjecatelja tog natjecanja. Powerlifting natjecanje za pamćenje gdje sam obranio naslov državnog prvaka u bench pressu.

eMedjimurje: I ove godine je već bilo uspješnih nastupa, gdje si bio i kako je bilo?
Sven:
Imo sam jedno natjecanje u Splitu i dva dvoranska u Zagrebu. Unatoč ozljedi ramena uzeo sam tri medalje te sam se počeo lagano oporavljati i nadao se sad će krenuti sezona i dva dana prije državnog powerlifting prvenstva u Zadru odgodili su sva natjecanja.

eMedjimurje: Na žalost korona virus je prekinuo naš uobičajeni život, kako se snalaziš s treninzima?
Sven:
Prije nego je došlo do kućnih karantena zatvorili su stadion i već onda sam moro razmišljati kako ću dalje. Trenutno treniram kod kuće koliko mogu, snalazim se u svakakvim improvizacijama. Nadam se da neću puno izgubiti i da će se situacija ubrzo smiriti jer nije to to kao na stadionu ili u pravoj teretani.

eMedjimurje: Tata Branko je s tobom i u svijetu bacanja i u svijetu powerliftinga, vjerujem da ste motiv jedan drugome?
Sven:
Bez motivacije nema ničega. Motivacija te pokreće pa svaka moja pobjeda je njegova i svaka njegova je moja. Međusobno si stalno pomažemo na treningu i mogu reći mi smo kao sparing partner,i više nego kao trener i učenik ili otac i sin.

eMedjimurje: Kako provodiš slobodno vrijeme, kako se opuštaš?
Sven:
Slobodnog vremena baš i nema pa pokušavam iskoristiti ga najbolje što znam. Druženje s prijateljima, ponekad znamo na vožnju bicikla ili bacimo nogomet ili uz neku kavicu. Veliki ljubitelj sam filmova pa odlazim u kino dosta te koliko stignem neki online tečaj popratim. Uvijek u akciji.

eMedjimurje: Znamo se sresti na ulasku na stadion SRC Mladost gdje si u ulozi zaštitara, kako ti je na tom poslu?
Sven:
Pa jako zanimljiv posao. Nikad nije dosadno. Dosta novih i zanimljivih ljudi upoznam. Kad sam bio mali odlazio sam na svaku utakmicu, a sad radim na tim utakmicama i uopće nije loše i time uvijek održavam dobar odnos s nogometašima i izlazimo si u susret u nekim stvarima. Radim to da pokrijem neke troškove u vezi hrane, nove opreme i odlaska na natjecanja. Klub pokušava pokriti neke troškove, ali ne može sve pa svaka kuna dobro dođe u pokrivanju svega  toga.

eMedjimurje: Nadamo se da će se situacija što prije primiriti, kakvi su ti planovi za ovu godinu?
Sven:
Sezona nije ni započela, a ja sam već uzeo tri seniorske medalje. Nadao sam se da će sad krenuti i onda je došao taj virus i sve se zaustavio i odgodilo. Trenutno treniram doma u improviziranim uvjetima i nadam se da će kad sve to prođe biti barem podjednako onome nivou na kojem sam započeo sezonu. Pretpostavljam ova sezona će biti kratka, ali nadajmo se dobra. Ne znam koja natjecanja će se održati, a koje neće tako da idemo korak po korak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije