ZALJUBLJENICA U ODBOJKU

FILOZOFSKI FAKULTET I ODBOJKA Inka Varga: ‘Istinski uživam u tome što radim’

Cilj je igrati najbolje što možemo i postići što bolje rezultate, ali isto tako uživati u odbojci i druženju s ekipom koja je kroz godine igranja postala poput jedne velike skladne obitelji.

Inka Varga je igračica Ženskog odbojkaškog kluba Kaštel Pribislavec. S obzirom na bogato iskustvo u odbojkaškim vodama uputili smo joj nekoliko pitanja.

Inka za početak nam se predstavi: – Dolazim iz Pribislavca i imam 21 godnu. Studentica sam njemačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaljubljenica sam u odbojku kao i u sport općenito. U svijetu odbojke sam se našla zahvaljujući mojoj bivšoj učiteljici tjelesne i zdravstvene kulture, sadašnjoj suigračici u klubu Željki Obadić. Ona je na nastavi primijetila moj interes za odbojku te me uputila na Ženski odbojkaški klub Kaštel.
O svojoj dosadašnjoj karijeri Inka kaže: – Odbojku sam počela trenirati u 6. razredu osnovne škole kada mi je bilo 13 godina. Moram najprije napomenuti da sam neke od sebi najboljih i najdražih osoba kao i svoju najbolju prijateljicu upoznala u odbojkaškom svijetu. Nedugo nakon toga ušla sam u seniorski sastav kao tehničar ekipe. Kroz godine treniranja prošla sam puno natjecanja: školskih, regionalnih i državnih. U klupskom natjecanja sam prošla sve rangove, od najnižih županijskih do sadašnje prve lige. Također aktivno igram i odbojku na pijesku i sudjelujem na puno natjecanja. I ono najbitnije, istinski uživam u tome što radim!
Kaštel je sada u 1. B ligi, kakva je tu razina odbojka u odnosu na niže rangove: – Svakako su u rangu više i ekipe jače pa samim time i  teži protivnici, no mislim da se naša ekipa koja je ove sezone mlađa no ikad odlično nosi s time te da nas jači protivnici tjeraju da igramo najbolje što možemo!

O usklađivanju odbojke s poslovnim i školskim obavezama Inka kaže: –  Mislim da je to sve stvar rangiranja prioriteta. Uz dobru organizaciju obaveza i slobodnog vremena, uvijek se nađe vremena za trening i ekipu! Sve naše cure su mlade, pametne i ambiciozne djevojke koje bez problema usklađuju obaveze s odbojkom. Mi cure koje studiramo u Zagrebu trudimo se požrtvovno doći svaki petak kući na trening i odraditi utakmicu za vikend te se trudimo kroz tjedan u Zagrebu odraditi pokoji trening. Za sad to funkcionira odlično!

Moramo spomenuti Pješčanu oluju u organizaciji Kaštela, to je poseban turnir za Pribislavec: – Naša tradicionalna Pješčana oluja je turnir odbojke na pijesku koja će ove godine proslaviti 22. rođendan. To je turnir na koji smo iznimno ponosni i koji već dugi niz godina dva tjedna u srpnju okuplja najbolje profesionalne i amaterske igrače odbojke u muškoj i ženskoj konkurenciji u Međimurju, ali i van njega. Uz odličnu odbojku turnir obilježava i odlična atmosfera uz bogatu ponudu popratnih sadržaja.

Za kraj Inka nam je o planovima za ovu godinu rekla: – Svakako nam je bitno sezonu završiti uspješno i na što višem mjestu na tablici. Nakon završetka sezone na parketu, većina djevojka se seli na pijesak i tako provodi ljeto do početka priprema za sljedeću, nadolazeću sezonu. Svakako nam je cilj igrati najbolje što možemo i postići što bolje rezultate, ali isto tako uživati u odbojci i druženju s ekipom koja je kroz godine igranja postala poput jedne velike skladne obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije