Vijesti / Sport
Sport
VIDEO I FOTO Šestero trkača predstavljalo Međimurje na maratonu u Istanbulu!
Iva Mihalic Krčmar

Međimurci u Turskoj

VIDEO I FOTO Šestero trkača predstavljalo Međimurje na maratonu u Istanbulu!

Među čak 40.000 trkača sudjelovalo je i šest Međimuraca. Najuspješniji je bio Igor Goričanec koji je završio na visokom 25. mjestu

U nedjelju, 3. studenog 2019. godine u Istanbulu je održan 41. maraton na kojem je među 40.000 trkača sudjelovalo i 50 Hrvata. Naše malo Međimurje predstavljali su maratonci Igor Goričanec iz Svete Marija i Goran Marković iz Male Subotice koji su trčali 42 kilometra, a 15 kilometara trčali su Dražen Kvakan iz Svete Marije, Iva Mihalic Krčmar, Branko Krčmar i Željka Pintarić iz Male Subotice.

Šestero trkača predstavljalo Međimurje na maratonu u Istanbulu! Fotogalerija

- Što se tiče mene, trening utrka. Atmosfera je bila odlična, staza valovita, veći dio uz more. Okrjepne stanice svakih 2,5 kilometra, dok su na ostalim maratonima svakih 5km. Odlična organizacija, više od očekivanog - kaže Igor Goričanec koji je na kraju završio na visokom 25. mjestu.

Iva Mihalic Krčmar i Branko Krčmar, poznatiji kao Putoholičari, počeli su spajati putovanja s trčanjem pa su tako u travnju trčali 10 kilometara u jednoj od najizoliranijih zemalja na svijetu, Sjevernoj Koreji. Video možete pogledati u nastavku.

- Odlučili smo se za ovaj maraton, odnosno 15 kilometara jer je jedini na kojem se trči s jednog kontinenta na drugi preko Bosporskog mosta koji spaja Aziju i Europu, pa nam se to činilo zanimljivo. Organizacija je bila super, kao i atmosfera na stazi, puno glazbe, navijača što te ponese i olakša trčanje - priča nam Iva.

Kako je izgledala utrka možete pogledati u videu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5947

Reci što misliš!