Damir Biškup: “Mlada ekipa u derbiju treba pomoć navijača”

U subotu od 14:00 sati na stadionu Mladosti u Čakovcu igra se derbi susret 3. HNL Sjever u kojemu se sastaju Međimurje i Podravina iz Ludbrega. Čakovčani su vodeća ekipa s 29 bodova, dok su Podravci drugi s tri boda manje.

Međimurje u dosadašnjih 12 susreta ima 9 pobjeda, 2 neriješena ishoda i jedan poraz (kod Virovitice u 8. kolu 1:0 kada je gol pao u posljednjoj minuti iz kaznenog udarca uz gol – razliku 23:8. S druge strane bit će Podravina koja je u 12 dosadašnjih utakmica slavila 8 puta, 2 puta remizirala i 2 puta je bila poražena. Gol – razlika im je 37:14 i daleko su najefikasnija ekipa lige.

U susretima s međimurskim predstavnicima u 2. kolu Podravina je poražena kod Nedelišća 2:0, u 4. kolu su kod kuće bili bolji od Graničara 4:1, u 5. kolu su u gostima porazili Čakovec 5:2. U 8. kolu ih je na njihovom terenu iznenadio Polet iz Svetog Martina na Muri savladavši ih 3:2. U 10. kolu na svom su terenu s čak 7:0 pregazili Mladost iz Preloga.

Ekipa iz Ludbrega u posljednja dva susreta baš nije bila uvjerljiva. U pretprošlom kolu su u Virju dobili pretposljednji Podravac 3:2 (Nikola Valjak 2 gola, jedan je zabio Bublić), a proteklog su tjedna kod kuće slavili protiv fenjeraša Križevaca 4:2 (Valjak 2 gola, po jedan Saša Hojski i Dejan Slunjski). Posebnu pozornost trebat će pridati vodećem strijelcu Podravine i lige Valjku koji je do sada 15 puta tresao mrežu suparničke ekipe.

Pred nama je jesenski derbi 3. HNL Sjever pa smo za najavu zamolili trenera Međimurja Damira Biškupa: “Spremni smo za veliki derbi. Nadamo se pobjedi, svi igrači su zdravi. Za razliku od susreta u Nedelišću u ekipi će biti Halilović i Skoliber umjesto Nynkeua i Mesarića. Za Podravinu znamo da je odlična ekipa. Slunjski je odličan igrač i postojali su razgovori uoči sezone da bi igrao kod nas. Tu je i Hojski te još pet – šest odličnih igrača. Posebno ćemo se morati paziti Valjka koji je jak i moćan centarfor. Čeka nas težak posao i trebamo pomoć navijača za naše mlade igrače jer bismo pobjedom gotovo osigurali naslov jesenskog prvaka.”

Kako se u medijima pojavila informacija o mogućoj suspenziji kluba zbog financijskih potraživanja pitali smo još Biškupa kako je stanje s financijama što se tiče igrača i struke: “Prema igračima i struci sve je ispoštovano i sve super funkcionira.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije