Rovinj u pet seta bolji od odbojkaša Centrometala

Dva sata i šesnaest minuta trajala je odlična odbojkaška predstava pred punom dvoranom u Rovinju. I četvrto kolo zaredom, odbojkaši Centrometala odigrali su utakmicu u pet setova s time što su po prvi put izgubili tie-break. A krenulo je odlično.

Centrometal je poveo 2:0 u setovima. Ali nimalo lako. Od početka prvog seta poveo je domaćin, sredinom seta Međimurci su sustigli i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Nakon što je Rovinj propustio set loptu, Centrometal dobiva završnicu sa 27:25. U drugom setu slična priča. Rovinj ima prednost 16:12. Ali opet Međimurci sustižu, ulazi se u neizvjesnu završnicu i opet set ide gostima, ovaj put sa 25:23.

U trećem setu Rovinj opet vodi, ovaj put i sedam razlike. I opet slijedi preokret. Centrometal je poveo sa 20:19. Ali ovaj put sreća je na strani domaćina koji sa 25:23 smanjuju na 2:1. U četvrtom setu Rovinj je stalno vodio, Centrometal se približio na dva poena zaostatka, no ovaj put domaćin lakše dolaze do seta sa 25:20. Početkom petog seta Rovinj ima prednost 5:2. Gosti se ne predaju, izjednačuju i imaju kontu za vodstvo pri rezultatu 10:10.

Ne realiziraju istu, Rovinj dobiva još jedan poen, potom se igra poen za poen da bi set završio tijesno 15:13 za Rovinj. Nakon petog kola ove dvije momčadi dijele treće mjesto sa 7 bodova i istom set razlikom. U narednom kolu u Nedelišće dolazi vodeća osječka Mursa. Taj susret na rasporedu je u subotu 10. studenog u dvorani Aton sa početkom u 18:00 sati. Sasvim sigurno da će črečanska momčad pokušati učiniti sve da svlada Osječane i da se bodovno izjednači sa njima.
 
Trener Jadanko Kirić nakon utakmice je rekao: “Šteta što nismo iskoristili prednost od 2:0. Ipak, osvojili smo bitan bod u gostima kod direktnog konkurenta, te mu nismo dozvolili da nam bodovno pobjegne. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, obje momčadi mogle su i do sva tri boda.

Domaćin je imao prednost domaće dvorane i brojne publike. Stoga sve u svemu nisam nezadovoljan, treba skupljati bodove. Nadam se da ćemo u narednim susretima biti i bolji. Pozvao bih što više ljudi u našu dvoranu u subotu kad igramo sa Osječanima, vjerujem da smo to svojim igrama zaslužili.”

Sastavi ekipa:

Rovinj: Jovanović, Brajković, Mikša, Demirović, Ivanić, Sošić, Išek, Hrelja, Peršić, Nikačević, Arapović, Ivanković (trener Ivanić)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Gotal, Vincek, Petran, Posavec, Kurteš, Makarov, Vuk, Križanović (trener Kirić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije