Jadranko Kirić: Imamo ekipu za povijesni rezultat kluba

Nakon tri odigrana susreta u prvoj odbojkaškoj ligi odbojkaši Međimurje Centrometala su bez poraza. Odličan start međimurskog odbojkaškog prvoligaša bio je povod za razgovor s trenerom kluba Jadrankom Kirićem.

eMedjimurje.hr: Prošlog vikenda slavili ste u susretu sa zagrebačkom Mladosti. Nekad je to bilo nezamislivo?

– Da, bilo je. Ali naša pobjeda ovaj put nije nikakvo veliko iznenađenje. Mi danas imamo momčad koja može puno, to samo treba pokazati i na terenu.

eMedjimurje.hr: Recite nam nešto o momčadi u ovoj sezoni.

– Po meni mi ove sezone imamo najbolju momčad ikad. Imamo tri igrača koji su nastupali za reprezentaciju Hrvatske. To su Gotal, Križanović i Kurteš. Tu su još naši dugogodišnji prvotimci Tomica i Marin Posavec, Petran koji je nastupao za juniorsku reprezentaciju, pa iskusne Palinkaša, Kovača i Makarova, iz Varaždina je došao njihov najbolji igrač Vincek, te još više naših mladih igrača. Tako imamo valjanu zamjenu na svakoj poziciji što se već pokazalo bitnim na početku sezone.

eMedjimurje.hr: Kakav je sustav natjecanja i koji su ciljevi?

– Ove sezone liga od 16 klubova podijeljena je u dvije skupine po osam ekipa. Mi nastupamo u kvalitetnijoj skupini temeljem plasmana iz prošle sezone. Mladost iz Kaštele nastupa u Interligi, te se oni ne natječu u prvoj rundi od 14 kola. Dakle nas ostalih sedam bori se za prva tri mjesta jer će u drugom krugu ta tri kluba sa Kaštelanima igrati za pozicije od prvog do četvrtog mjesta. Oni koji ne uspiju u tome igraju od petog do osmog mjesta.

Tu se bodovi iz prvog kruga prenose. Nakon svega igra se još i doigravanje u koje se uključuju i dva kluba iz donjih osam klubova. Naš je cilj pokušati ući među prva tri kluba u prvoj rundi, to je maksimalni cilj. Ako to ne uspijemo onda je minimalni cilj biti među šest ekipa koje će i slijedeće sezone igrati kvalitetniju skupinu prve lige. I taj minimalni cilj bio bi naš najveći uspjeh u povijesti kluba.

eMedjimurje.hr: Da li ste zadovoljni početkom lige?

– Pa normalno da sam zadovoljan kad imamo tri pobjede. U prvom kolu dobili smo u Rijeci 3:2, imali smo i meč loptu za 3:0. U drugom kolu smo sa 3:2 dobili doma Sisak. U trećem kolu smo bili slobodni, a kao što sve već spomenuli u četvrtom kolu smo kući pobijedili zagrebačku Mladost nakon što smo uvjerljivo izgubili prva dva seta. Ipak u svakom susretu izgubili smo po jedan bod i ne treba se prepustiti nekom zadovoljstvu. Još se puno treba igrati, a mi možemo svakog dobiti, ali i od svakog izgubiti.

eMedjimurje.hr: To je pokazao i kup susret sa Zagrebom..

– Da, upravo tako. Mi smo dobili prvi susret u Zagrebu i onda nismo na pravi način ušli u uzvrat. Ne bih rekao da smo ih podcijenili, ali jednostavno nismo bili pravi taj dan. Tako smo ispali iz jednog natjecanja, mada realno prvenstvo je prioritet.

eMedjimurje.hr: U nedjelju gostujete u Rovinju, što očekivati u tom susretu?

– U tom susretu Rovinj je favorit. Ipak je domaćin. Tamo igraju naši bivši igrači i reprezentativci Demirović i Išek. Mada da budem jasan, mi tamo idemo osvojiti bodove. Da li ćemo uspjeti ? Teško je nešto prognozirati. Treba dati sve od sebe, pa onda vidjeti što će nam to donijeti.

eMedjimurje.hr: Nešto za kraj…

– Pa iskoristio bih priliku čestitati ostalim klubovima s područja Općine Nedelišće. Velik uspjeh postigli su nogometaši Nedelišća ulaskom među 16 u Kupu Hrvatske, također Slakovec koji je osvojio Kup Međimurja, macinski Centrometal prvi je u svojoj ligi. I karatisti i atletičari su dobri. Vesele nas svi ti rezultati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije