Andro Svaty: “Volim košarku i neću nikada odustati”

U košarkaškoj A – 2 ligi Međimurje je pobijedila ekipu Rudara iz Murskog Središća 105:69. Osim same pobjede čakovečka publika pljeskom je nagradila klince u svojim redovima koji su eto u ovoj sezoni dobili prigodu da zaigraju u seniorskom sastavu.

Jedan od tih novih klinaca je Andro Svaty koji je pri kraju susreta razigravao čakovečku ekipu te svojim prodorima pokazao da nema respekta prema starijima, višima i snažnijim protivnicima. Tražio je loptu, otvarao se, probijao, šutirao, a za sve to dobio je pljesak publike. A mi smo ga pitali kako se naći u borbi s “velikim” dečkima, jer treba naglasiti da se Andro s 15 godina kao polaznik varaždinske Gimnazije natječe u seniorskoj A – 2 ligi.

eMedjimurje.hr: Odllično si iskoristio svoju današnju minutažu u susretu s Rudarom, kako je za tebe prošao međimurski derbi?

Andro: Super je bilo. Trener Roko mi je dao minutažu koju sam iskoristio na najbolji mogući način. Odigrao sam svoju igru kao i uvijek, hvala Bogu pobijedili smo i super smo odigrali.

eMedjimurje.hr: Dosta vas mladih je u Međimurju dobilo ove sezone priliku u A – 2 ligi.

Andro: Trener Roko odabrao je par kadeta. Dao nam je priliku jer se zalažemo na treninzima i utakmicama. Gledao nas je i zaslužili smo igrati za starije.

eMedjimurje.hr: Kako je kod tebe pao odabir na košarku?

Andro: Bavim se košarkom od malena, tata je bio košarkaš. Od malih nogu sam šutirao po košu i tako sam zavolio.

eMedjimurje.hr: Kako izgleda tvoja dosadašnja igračka karijera?

Andro: Krenuo sam u Varaždinu, igrao sam i za Cibonu jedno vrijeme. Bio sam i u reprezentaciji Hrvatske. Sada sam došao u Međimurje jer se u Varaždinu malo slabije radi.

eMedjimurje.hr: Učenik si Gimnazije, igraš košarku u A – 2 ligi, treniraš. Sve stigneš, imaš dovoljno vremena?

Andro: Trudim se, učim se, popodne imam treninge. Volim košarku i neću nikada odustati.

eMedjimurje.hr: Kakvi su ti planovi i ciljevi za budućnost?

Andro: Htio bih se baviti profesionalnom košarkom, a ako ne htio bih završiti neku školu i zaposliti se.

Andro je ostavio pozitivan dojam na terenu tijekom susreta, u razgovoru je bio vrlo susretljiv i pristojan, želimo mu da mu se poslože sve kockice da uspije ostvariti svoje snove u životu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije