ONI SU NAJBOLJI

FOTO Antonia Ružić i Filip Ude najsportaši Čakovca, najbolje ekipe ŽRK Zrinski i SK Katarina Zrinski

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca organizirala je svečanost proglašenja najsportaša Čakovca 2018. u zgradi Scheier.

Tenisačica Antonia Ružić proglašena je sportašicom godine za 2018. godinu. Ona je članica Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec. Na europskoj juniorskoj rang listi bila je prva, osvojila europski masters do 16 godina i dobila je priznanje za igračicu godine Tennis Europe za najbolju juniorku u Europi. Osvojila je prva mjesta na Prvenstvima Hrvatske do 16 i 18 godina, 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za seniorke, osvojila je međunarodne turnire u Rakovniku, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti. Članica je reprezentacije Hrvatske.

Gimnastičar Filip Ude najbolji je sportaš za 2018. godinu. Na Europskom prvenstvu u Glasgowu bio je šesti. Na Svjetskom prvenstvu u Dohi bio je 17. Osvojio je prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Izraela na konju s hvataljkama te drugo mjesto u višeboju.  Na Svjetskom kupu u Osijeku bio je 8. i u Szombathelyu 7.
Seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec je ženska ekipa godine 2018. Rukometašice su osvojile peto mjesto u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene i došle do osmine finala hrvatskog rukometnog Kupa za žene.
Momčad godine je seniorska ekipa Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec. Oni su bili zlatni na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske.

Luka Vlahek i Matija Hranilović iz Badmintonskog kluba Međimurje su najbolji par. Oni su bili treći na Prvenstvu Hrvatske kod muških parova, osvojili su drugo mjesto kod muških parova u ukupnom poretku hrvatskog Kupa te treće mjesto na listi Hrvatskog badmintonskog saveza. Osvojili su drugo mjesto na ekipnom Prvenstvu Hrvatske, drugo mjesto u ekipnom poretku hrvatskog Kupa i članovi su seniorske reprezentacije Hrvatske.

Posebno priznanje dobila je Martina Bezek (atletika), a priznanja povodom obljetnica dobili su Stolnoteniski klub Čakovec povodom 90 godina djelovanja, Kuglački klub Zanatlija povodom 60 godina djelovanja i Kuglački klub Željezničar povodom 40 godina djelovanja.

Mladi sportaši koji su primili priznanje su Marko Sambolec, Hannah Ereiz i Laura Strahija. Priznanje Anto Dragić za perspektivnog sportaša primili su Ivan Grubić, Aida Trstenjak, Lukas Sekačić, Ema Medved, Karlo Zanjko, Leo Tilošanec, Mirjam Varga, Grga Pavlic, Borna Lesjak, Dino Blažić, Lovro Farkaš, Gloria Požgaj, Laura Radek, Mladen Ignac, Ema Frančić, Ivo Maček, Vito Horvat i Jan Novak.

Nagrađeno je jedanaest sudionika ljetnih sportskih kampova: Laura Golubić platinasta medalja, zlatne medalje dobili su Jana Radojčić, Matea Čeh, Josipa Jarni i Fran Čonkaš, srebrne medalje Jana Blažeka, Marko Strbad i Matija Strbad te brončane medalje Eva Blažeka, Mario Beliga i Vilim Pintarić.

Predsjednik Zajednice sportova Čakovec Bojan Ružić rekao je da je ovo sedamanesti izbot i da su protekle godine postignuti zavidni rezultati u brojnim sportovima te da imamo veliki broj perspketivnih sportaša. U sportskim kampovima bilo je više od 400 djece na 24 kampa uz 1747 sudjelovanja, a organizirani su i zimski kampovi u plivanju i klizanju. Za kampove je dobiveno 75 000 kuna nepovratnih sredstava,

Organizirane su sportske manifestacije Čakovec živi sport i Čakovečke sportske legende, a riješen je i problem liječničkih pregleda te je obavljeno njih 1100 uz uštedu od 230 000 kuna. Tijekom godine aktivnosti su još bile čakovečki sportaši daju krv, sudjelovanje na sajmu sigurnosti i prevencije, dan brazliskog nogometa u Čakovcu, Noć muzej i Volonteri u parku.

Gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da je komisija imala težak posao odabrati najbolje te je čestitao i zahvalio svima nominiranima. Uz uporno treniranje  bitan dio je i sustav financiranja gdje se naglasak stavlja na rad s mladim i stručni rad. Kovač je najavio nastavak ulaganja te rekao da je plan obnova atletske staze u Čakovcu i izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom. Bolji uvjeti preduvjet su još boljih rezultata. Sportaši su najbolji promotori Čakovca, klubova i svih građana, zaključio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije