Ribolov: Glavatica Pfeifer treća, Alan Perko drugi

Ribolov: Glavatica Pfeifer treća, Alan Perko drugi

Na jezeru Pakra u Banovoj Jarugi, 22. i 23. rujna održana su posljednja dva kola 1.lige HŠRS-a. Nakon osam kola, od međimurskih ribolovnih društava, najuspješnija je bila Glavatica Pfeifer Prelog. Ekipno su osvojili treće mjesto, dok je Alan Perko viceprvak države u pojedinačnoj kategoriji seniora.

S obzirom da je ove godine Glavatica ponovo “upala” u prvu ligu te je kao debitant osvojila treće mjesto, njima je ovo medalja zlatnoga sjaja. Takav uspjeh debitanata se ne pamti u povijesti hrvatskog športskog ribolova. Slična priča je i sa Alanom Perkom.

Alan još uvijek spada u kategoriju juniora i njegov plasman u seniorskoj konkurenciji za pamćenje. Napomenimo i to da je zaostatak Alana Perka za prvakom svega 0,5 boda. On je mladić sa velikim znanjem, iskustvom i za njega će se još zasigurno čuti.

Pravo pristupa kvalifikacijskim majstoricama, za ekipu reprezentacije, uz Alana Perka ima i Zdravko Gotovac. Ovo je najljepši poklon natjecatelja svojem matičnom ribolovnom društvu Glavatica koja ove godine slavi 100 godina organiziranog športskog ribolova u Prelogu.

Za Glavaticu Pfeifer lovili su: Miljenko Perko, Alan Perko, Zdravko Gotovac, Boris Klarić i Mladen Kovač, a kapetan ekipe bio je Zoran Pfeifer.

Konačni poredak 1.lige HŠRS-a

Ekipno:
1. Interland Varaždin – 30 bodova.
2. Bjelka GME Sunja – 30 bodova ali sa manjom ukupnom težinom.
3. Glavatica Pfeifer Prelog – 38 bodova.

Pojedinačno:
1. Ivica Bonino Hasan – Interland Varaždin – 24 boda
2. Alan Perko – Glavatica Pfeifer Prelog – 24,5 bodova
3. Damir Škorić – Interland Varaždin – 28 bodova

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije