Košarka: Hrvatski juniori bolji od španjolskih

Hrvatska juniorska reprezentacija koja se nalazi na pripremama u Svetom Martinu, odigrala je dvije pripremne utakmice protiv juniora Španjolske koji su također u toplicama Sveti Martin na pripremama uoči Europskog prvenstva koje ih očekuje ovog tjedna u Latviji.

Prva utakmica igrala se u subotu u dvorani toplica Sveti Martin, a naši su juniori puno bolje krenuli u utakmicu i konstantno imali prednost između 10 i 15 poena razlike. Nezadrživ za Španjolce bio je najbolji svijetski junior, Dario Šarić koji je u prvih 20 minuta utakmice zabio 23 poena.

Treću četvrtinu naši su počeli odlično i otišli na 20 poena razlike, nakon čega su se u završnim minutama treće četvrtine opustili, a Španjolska to koristi i smanjuje zaostatak na 15 koševa razlike. Lošom igrom nastavljaju naši i u posljednjem periodu, a nakon što je Dario Šarić dobio svoju četvrtu osobnu, krenuo je u protest kod sudaca pa je nagrađen još i tehničkom pogreškom zbog koje je morao napustiti teren.

Bez njega, igra naših izgledala je rastrgano, a Španjolci to koriste i prelaze u vodstvo 64-65. Ipak, zadnja dva napada naši pogađaju tricu i dva slobodna bacanja, i vode 69-67 desetak sekundi prije kraja. Španjolska je imala zadnji napad, čak su i uspjeli zabiti koš za izjednačenje, ali sekundu nakon isteka vremena.

Druga utakmica igrala se dan kasnije u Ludbregu, a nju su naši juniori dobili puno uvjerljivije, bilo je 91-65.  Svi naši reprezentativci ošišali su se na “irokezu” u stilu Željka Mavrovića u frizerskom salonu toplica Sveti Martin i takvi odlaze na Europsko prvenstvo gdje su jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju, a protivnike će dodatno plašiti svojim frizurama.

Dario Šarić: Idemo po zlato!

Najbolji svjetski junior i jedan od najvećih svjetskih košarkaških talenata, Dario Šarić nakon utakmice u toplicama dao je kratki intervju za eMedjimurje.hr.

eMedjimurje.hr: Komentar utakmice

Šarić: Krenuli smo jako furiozno na početku što nam je donijelo nekih 10 do 13 koševa razlike. Treću četvrtinu digli smo to na nekih 20-ak koševa razlike, a onda smo pali dopustili protivniku da se vrati, ali smo na kraju zasluženo dobili. Mislim da Španjolska na prvenstvu Europe mora tražiti šansu protiv drugih ekipa, a ne protiv nas. Možda velim to s malo previše samopouzdanja, ali je to tako.

eMedjimurje.hr: Očekivanja od Europskog prvenstva?

Šarić: Neznam koja su očekivanja stručnog stožera i ljudi iz saveza, ali mi igrači idemo na zlatnu medalju. Za mene bi sve ispod toga bio neuspjeh jer jednostavno u životu trebate pucati na najviše.

eMedjimurje.hr: Gdje ćete igrati sljedeće sezone?

Šarić: Sljedeće sezone bi trebao ići u Bilbao koji će me vjerojatno dati na posudbu u Cibonu.

eMedjimurje.hr: Svi igrači ste se ošišali na “irokezu”, zašto?

Šarić: Evo odlučili smo, cijela ekipa da se šišamo ovako na irokezu i da budemo malo luđi.

Donosimo vam fotografije sa utakmice u Ludbregu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije