Plivači GPK Međimurje na državnom prvenstvu u Rijeci

Plivači GKP Međimurje nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u plivanju koje se održalo u Rijeci gdje je nastupilo više od 400 plivača koji su uspjeli tijekom sezone isplivati visoke granične limite postavljene od plivačkog Saveza.

Boje Plivačkog kluba Međimurje branili su mlađi junior Ivan Modrić te kadeti Rino Mikac i Filip Turk uz vodstvo trenerice Marine Pribanić i ostvarili su dobre rezultate. Ivan Modrić pobijedio je u “C” finalu (mlađe juniorsko) u disciplini 200m leđnim stilom, dok je istom tehnikom na 100m zauzeo 7. mjesto također u “C” finalu.

Filip Turk je u kategoriji kadeta 1998/99. godište najbolje rezultate također ostvario na 100m leđno – 15. mjesto ukupno (među svojim godištima 4.) i na 200m leđno također 15. mjesto ukupno (među svojim godištima 4. mjesto). Turk je plivao još discipline 100m leptir – 16. mjesto, 200m slobodno – 19. mjesto i 200m mješovito – 25. mjesto.

Rino Mikac plivao je 100m leđno – 23.mjesto ukupno (među svojim godištima 9. mjesto) i 200m leđno – 25.mjesto ukupno (među svojim godištima 10. mjesto . Ovogodišnji prioritet dosta pomlađene ekipe GKP-Međimurja je bio ostvariti čim veći broj nastupa na samom državnom prvenstvu i steći što više iskustva na velikim natjecanjima.

Uz kvalitetan rad i osobno zalaganje nadaju se još boljim rezultatima na predstojećem zimskom prvenstvu Hrvatske u plivanju koje se održava na kratkim bazenima pa će se i plivači osjećati bolje u “prirodnijem okruženju”. Naime problem većine plivačkih klubova iz manjih sredina je nedostatak olimpijskog bazena u kakvim se natječe na ljetnim prvenstvima, a samim tim i rezultati gotovo u pravilu budu lošiji od onih ostvarenih na 25 metarskim bazenima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije