Klen Sveta Marija i Glavatica Pfeifer Prelog najbolji u Hrvatskoj

Savez Športsko ribolovnih društava Međimurske županije bio je domaćin 59. Završnice kup natjecanja u športskom ribolovu.  Natjecanje je održano na natjecateljskom stazama u Podturnu i Svetom Martinu na Muri.

Međimurski predstavnici ostvarili su odlične rezultate. U konkurenciji juniorski slavila je ekipa Klen Sveta Marija u sastavi Mirela Mutak, Paula Pongrac i Tena Orehovec. Mura Mursko Središće bila je peta u sastavu Ana Maria Mađarić, Valentina Dolenec i Iva Jagec. Pojedinačno najbolja je bila Paula Pongrac iz Klena koja je osvojila drugo mjesto.

Kod juniora najbolja je bila ekipa Glavatica Pfeifer Prelog u sastavu Natalija Žganec, Alen Lehkec i Roberto Janković. Iako je Natalija djevojka pokazala je dečkima kako se radi posao te je u pojedinačnom plasmanu bila druga. Momčad Klena iz Svete Marije bila je sedma u sastavu Dražen Slaviček, Filip Švenda i Dario Lepen.

Kod seniorki ekipa Klena Sveta Marija bila je četvrta u sastavu Elizabeta Sklepić, Ivanka Škoda i Tihana Bunić. Ivanka Škoda pojedinačno je bila najbolja i zauzela je sedmo mjesto.

I kod seniora naša ekipa je došla do medalje. Brončano odličje osvojila je momčad Glavatica Pfeifer Prelog koju su činili Miljenko Perko, Boris Klarić i Alan Perko koji je pojedinačno bio treći. Klen iz Svete Marije bio je sedmi u sastavu Igor Mihalac, Darko Kolarić i Mihael Pongrac.


Svjetsko prvenstvo u Međimurju?

Usprkos vrlo zahtjevnoj organizaciji završnica kupa protekla je odlično. Organizator je rano krenuo u pripremu i posao uspješno priveo kraju. Prošle godine u Međimurju je bila završnica kadeta, ove godine je bila završnica juniora i seniora. Ovo nije kraj nego tek početak. Postoji mogućnost da se u Međimurju održi Svjetsko prvenstvo u ribolovu.

Dolazak više od tisuću ljudi na tjedan dana u naš kraj ne bi bio samo vrhunski sportski događaj već i odlična prigoda promocije Međimurja kao turističke destinacije. Želimo našim predstavnicima da prođu s tom idejom na radost cijele naše županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije