Košarkašima Donjeg Kraljevca drugo mjesto u Budimpešti

Od 22. – 24. lipnja 2012.g. mladi košarkaši košarkaškog kluba Donji Kraljevec (KKDK) sudjelovali su na međunarodnom košarkaškom turniru u Budimpešti u Republici Mađarskoj za djecu do 12 godina starosti, a na poziv tamošnjeg košarkaškog kluba KK BLF Palota i Hrvatske zajednice XV. Okruga Budimpešte. 

Natjecalo se 6 ekipa: KK BLF-Palota (HU-Budapest), KK Radobasket (HU-Budapest), Budafoki KK (HU-Budapest), KK KISS Lenke (HU-Budaors), KK BSC (SK-Bratislava) i KK D.Kraljevec (HR-D.Kraljevec).  Već prvi dan natjecanja, u petak 22. lipnja, KKDK je upisao uvjerljivu pobjedu protiv KK Radobasket te drugi dan još uvjerljiviju pobjedu nad KK KISS Lenke, a čime je osvojio prvo mjesto u skupini.

U polufinalu koje se igralo isti dan navečer, KKDK je odmah u početku slomio otpor protivnika te na kraju glatko svladao ekipu Budafoki KK i plasirao se u nedeljni finale. Finalna utakmica započela je u nedjelju u 13.00 sati pred prepunom dvoranom i bučnim navijanjem protivnika, a protivnik KKDK-u bio je domaćin KK BLF Palota.

Utakmica koju od početka u rukama drži KKDK nažalost je na kraju završila rezultatom 57 – 54 za domaćina. Iako se teško oteti dojmu da je turnir zamalo osvojen, odnosno da je izgubljen u skoro zadnjim sekundama susreta, KKDK je i drugim mjestom ostvario veliki uspjeh na ovako jakom međunarodnom turnirun na kojem se natjecao protiv ekipa iz milijunskih europskih gradova Budimpešte i Bratislave.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Sve tim više što je igrač KKDK-a Leon Sinković-Gašparić uvršten u petorku turnira kao prvi organizator igre te je primio nagradu za najkorisnijeg igrača, dok je drugi igrač KKDK-a Nikola Ivanović primio nagradu za najatraktivniju igru na turniru. No, treba napomenuti da je svaki, doslovce svaki igrač KKDK-a pokazao zavidne košarkaše sposobnosti i znanje i “ostavio srce na terenu”.

Velike pohvale idu cijeloj ekipi koja se sa sjajnim peharom vratila kući, a u sastavu: Gabrijel Švenda, Luka Bašnec, David Šupljika, Leon Sinković-Gašparić, Dorian Setnik, Matija Međimurec, Ivan Mikec, David Lepen, Hugo Jurčec, Nikola Ivanović, Luka Recek i Niko Vuk, predvođenih mladim trenerom Mihaelom Ružićem koji je sjajno postavio igračku taktiku obzirom da se igralo po pravilima mađarskog košarkaškog saveza koja se bitno razlikuju od naših.

Na kraju KKDK se ovim putem najljepše zahvaljuje svojim domaćinima KK BLF Palota te naročito hrvatskoj zajednici XV. Okruga Budimpešte i njezinom predsjedniku Istvanu Kuzmi koji je cijelo vrijeme bio uz igrače i bio najbolji mogući domaćin, a na svoj gostoljubivosti, nezaboravnom vožnjom Dunavom, razgledom grada.

KKDK se nada da će se već slijedeće godine slični turnir održati u D.Kraljevcu, ali i u Budimpešti na koji će moći ići i igrači koji ovaj puta zbog ograničenog broja nisu mogli ići.

Hrvatska “A” reprezentacija u Međimurju

Hrvatska seniorska “A” reprezentacija od 15.07.2012. započeti će svoje pripreme za predstojeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se 2013. godine igra u Sloveniji.

Izbornik Jasmin Repeša na pripremama će imati ovih 12 igrača: Roko Leni Ukić, Rok Stipčević, Marko Car, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Fran Pilepić, Damir Markota, Lukša Andrić, Luka Žorić, Goran Suton, Stanko Barać, Damjan Rudež, Ivan Ramljak, Luka Babić, Pavle Marčinković.

Izbor ovih 15 igrača mnoge je iznenadio jer se na njemu nisu našli Ante Tomić koji je potpisao za Barcelonu, Miro Bilan koji je imao odličnu sezonu u Cedeviti i svestrani Hrvoje Perić koji je odlično odradio sezonu u Španjolskoj Unicaji iz Malage. Reprezentacija će u toplicama boraviti tjedan dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije