judo klub zrinski

SJAJAN USPJEH MLADOG JUDAŠA Petar Balunović osvojio zlatnu medalju u Bugarskoj

U kategoriji do -50 kilograma na samom vrhu bio je Petar Balunović omotan u Hrvatsku zastavu

U petak 16.06. dvojica člana Judo kluba Zrinski, Petar Balunović i Jona Žvorc otputovali su na iznimno jak turnir u Panagyurishte. Turnir je okupio 22 države i preko 1000 natjecatelja.

Prvog dana turnira nastupio je Jona Žvorc. Prvu borbu imao je sa judašem iz Bugarske kojeg je rutinski pobjedio. U drugom kolu čekao ga je predstavnik Srbije, nakon par kretanja Jona je preuzeo inicijativu i prešao u napad te bacio i pobjedio. U osmini finala također je imao predstavnika iz Srbije, bila te teška borba, nakon par pokušaja pao je u parter gdje se protivnik bolje snašao te primio zahvat držanja. Repasažna borba bila je protiv judaša iz Grčke, uz sajajn pristup brzo je počeo dominirati te je pobjedio. Sljedeću borbu imao je sa nezgodnim protivnikom iz Slovenije, na samom početku krenuo je loše u borbu, protivnik je iskoristio njegove greške te ga pobjedio. Kategorija je brojala 24 judaša, Jona je sa 3 pobjede i 2 poraza zauzeo 7. mjesto. 

Drugog dana nastupio je Petar Balunović. Petar je imao odličan rezultat prije Bugarske gdje je osvojio tri zlata u zadnja dva turnira. Kategorija je brojila 16 judaša. Prvu borbu imao je sa judašem iz Bugarske, zauzeo je dominaciju te sa lakoćom pobijedio i otišao u osminu finala. U osmini finala borio se sa nezgodnim judašem iz Poljske, u borbu je ušao odlično ali je protivnik davao dobar otpor. Nakon regularnog vremena nije bilo pobjednika te je borba otišla u produžetke. Petar je stalno napadao te je iznudio tri kazne protivniku koje su bile dovoljne da Petar pobijedi. U polufinalnoj borbi čekao ga je protivnik iz Srbije, napeta je bila cijela borba, oboje su napadali te je i ta borba također otišla u produžetke. U produžecima je Petar preuzeo inicijativu te krenuo napadati, oboje su imali kazne, nakon par polunapada napravio je jedan sjajan napad gdje je bacio protivnika te ušao u veliko finale. 

Finalna borba bila je najteža po svemu, doći tako daleko a ne osvojiti zlato imalo bi gorak okus na kraju. Borba je krenula napeto, napadi su se redali sa obje strane, jedan drugog su vagali ali bez konkretnog bacanja. Regularno vrijeme ponovno je prošlo a pobjednika nije bilo. U produžecima je dovoljna jedna greška i borba je izgubljena. Oboje su radili bez posustajanja, došao je jedan napad gdje je protivnik radio akciju te je bacio Petra ali nedovoljno za bod. Borba se bila zaustavila te su suci pregledavali snimku, nakon par minuta donesena je odluka da nema boda te se borba nastavila. Nakon te situacije Petar je na sugestiju trenera nastavio još jače te je uz zadnje atome snage uspio bacit protivnika i osvojiti zlatnu medalju. Tako je u kategoriji do -50 kilograma na samom vrhu bio Petar Balunović omotan u Hrvatsku zastavu. Nakon turnira ostali su jedan dan na trening kampu. 

– Bilo je ovo iznimno jako natjecanje gdje su se i najmanje greške kažnjavale, dečki su odradili sjajan posao te su još jednom dokazali da im je mjesto na najjačim natjecanjima u njihovom uzrastu – poručuje trener Filip Šeketa koji je bio s njima na natjecanju.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije