Sibir bolji od Slovenaca, danas utakmica sa Zagrebom

U subotu na igralištu NK-a Polet u Svetom Martinu na Muri, ruski FC Sibir iz Novosibirska, odigrao je treći prijateljski susret. Nakon pobjede protiv domaćina rezultatom 2-3, i remija s Ukrajinskim drugoligašem FC Sevastopolom (2-2), u Sveti Martin je svratila momčad NK Šenčura – slovenskog drugoligaša i polufinalista slovenskog kupa (poražen od Celja poslije jedanaesteraca nakon što su obje utakmice završile s rezultatom 1-1.

FC Sibir – NK Šenčur

Obje su momčadi u utakmicu ušle vrlo čvrsto i tako prvi dio završava bez pogodaka. Treba napomenuti da je susret prekidan tri puta, točnije nakon 20-ak minuta, na poluvremenu i nakon novih 20-ak minuta drugog poluvremena.

Prilika je bilo na obje strane, no ni jedna momčad nije iskorištavala ni jednu od njih sve do sredine treće četvrtine utakmice kad je skirven kazneni udarac za FC Sibir kojeg igrač Sibira iskorištava, iako je vratar pogodio stranu.

Tako je Sibir došao do vodstva iz kaznenog udarca i to je vodstvo zadržao sve do kraja susreta, iako su i gosti iz Slovenije imali nekih svojih prilika, ali nisu bili dovoljno konkretni da zatresu mrežu ruskog drugoligaša.

Sve u svemu, na kraju Sibir zasluženo pobjeđuje pošto su i napravili više prilika, dok je njihov vratar drugo poluvrijeme skoro ostao bez zapaženih obrana, jer slovenska momčad nije konkretnije zaprijetila, a kad su i dobili tu priliku, obrambeni igrači su sve raščistili prije dolaska u opasnu zonu.

Danas se na igralištu Poleta igra susret između hrvatskog prvoligaša – NK-a Zagreb, kojem će ovo biti prva prijateljska utakmica u Sveti Martinu na Muri, i FC Sibira kojem će ovo biti ujedno i četvrta prijateljska utakmica u sklopu priprema u Svetom Martinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije