Selnica: Umjesto turnira, susret pun zanimljivosti

U Selnici se u subotu trebao održati završni turnir veterana Međimurske nogometne lige veterana – Sjeverozapad na kojem su trebale nastupiti ekipe prvaka lige za sezonu 2011/2012 NK-a Polet, drugoplasirana ekipa NK-a Bratstvo iz Jurovca,  trećeplasirana NK-a Mura iz Hlapičine i domaćin, NK Mladost iz Selnice.

Prema očekivanjima, uvjeti su bili nepovoljni za održavanje turnira, jer se već u hladu  moglo izmjeriti preko 35 °C, a na terenu i preko 43 °C, pa je predloženo da se turnir  ne odigra, ali su ekipe ipak odlučile istrčati na teren, ali na način na koji to dosad još nikad nisu.

Prethodnih se godina izvlačilo tko igra s kime prve susrete, a onda su pobjednici igrali međusobno za prvo, a poraženi za treće mjesto, no ove je godine odlučeno da će se odigrati jedan zajednički susret umjesto četir susreta kao prethodnih godina, samo kako teren ne bi ostao netaknut.

Tako se u Selnici prvi puta desilo da su susret odigrale zajedno ekipe Poleta i Mladosti protiv zajedničke ekipe  Bratstva i Mure. Susret se prekidao tri puta zbog osvježavanja ekipa i lakšeg odigravanja po ovim nepovoljnim uvjetima za igru. Iako je rezultat bio “prijateljski” 2-2, nije nam nedostajalo zanimljivosti u ovom završnom ogledu prve tri ekipe prvenstva i domaćina. 

Povela je ekipa Bratstva i  Mure nakon što je dosuđen kazneni udarac koji je iskorišten. Ekipa Poleta i Mladosti se nije predavala, pa je tako s dva gola došla i do preokreta i vodstva od 1-2, s time da je jedan pogodak i za njih postignut s kaznenog udarca, no Bratstvo i Mura zabijaju još jedan pogodak i tako dolaze do 2-2. 

Tu nije kraj zanimljivosti u ovom susretu. Napomenimo da su susret sudila dva glavna suca,  koji su imali svaki po jednu polovicu terena, pa je tako koju minutu prije kraja, jedan od sudaca poništio pogodak Poletu i Mladosti, dok je napad kasnije sudac s druge strane (u posljednjem napadu susreta) dosudio penal za Bratstvo i Muru kojim je ovaj dvojac mogao doći do vodstva i pobjede, no kako bi održao pozitivan rezultat za svoje ekipe, vratar je izvrsnom reakcijom skinuo udarac s bijele točke i tako zadržao rezultat za konačnih 2-2.


Kazneni udarac – posljednji napad: 


Nakon susreta, kao i svake godine, slijedila je podjela pehara za rezultat ostvaren u prvenstvu, i naravno druženje svih igrača i okupljenih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije