ČETVRTZAVRŠNICA KUPA HRVATSKE

KUGLAČKI KLUB ŽELJEZNIČAR Deset čunjeva nedostajalo do final foura

Ovime je seniorska sezona završena

Kada vam u kuglačkoj utakmici, gdje je ukupni rezultat 3.477:3.467, za pobjedu nedostaje 10 čunjeva osjećate se daleko lošije nego kad izgubite sa stotinjak čunjeva jer su svi svjesni da je za tih 10 čunjeva svaki kuglač mogao odigrati bolje.

A upravo se takva situacija dogodila kuglačima čakovečkog Željezničara u utakmici četvrtzavršnice kupa Hrvatske protiv viceprvaka Hrvatske splitskog Mertojaka, a utakmica je ove subote igrana na neutralnoj kuglani u Otočcu.

Već prvi blok kuglača nagovijestio je da Željezničar nije bez šansi, a najugodnije je iznenadio praktično debitant u prvoj momčadi Goran Vrček. Odigrao je bez respekta prema puno afirmiranijem protivniku, srušio 601 čunj i donio poen Željezničaru. Ostala dvojica se nisu istakli. Reprezentativac Hrvatske Luka Požega, u svom zadnjem nastupu za Željezničar, srušio je prosječnih 575 čunjeva, a Predrag Turk je srušio 559, ali je u susret ponovno krenuo jako loše (262 u 60 hitaca) pa mu je na kraju nedostajalo 2 čunja za poen koji je mogao biti presudan da je Željezničar poveo 2:1, umjesto toga tim rezultatom poveli su Splićani.

Drugi blok krenuo je sjajno jer su osvojena dva seta, a čunjevi su prešli na stranu Željezničara. Nije se tako dobro moglo sva četiri seta, ali je svejedno do samog kraja bilo neizvjesno i tek u zadnjim hicima odlučen je pobjednik. U tom drugom bloku dva su željezničara osvojila poene, a pri tome najbolji je bio Denis Košak (595) koji je imao i najjačeg protivnika. Drugi u bloku, a ukupno treći poen osvojio je Josip Filajdić (571) dok je Bojan Košak (566) nakon odličnog starta posustao i ostao bez poena. Tako je nakon 3:3 u dvobojima pobjednika presudilo 10 čunjeva više na ukupnom rezultatu i u final four rezultatom 5:3 ide Mertojak. Interesantno je da su kuglači Željezničara utakmicu izgubili u pune, dok su u čišćenje protiv viceprvaka Hrvatske bili bolji čak 46 čunjeva.

Ovime je seniorska sezona završena. Slijedi mjesec dana pauze, a nakon toga se kreće u pripreme za novu, sad već petu uzastopnu sezonu u najvišoj državnoj ligi. U nju će Željezničar bez Luke Požege koji prelazi u redove Zadra, ali se nakon operacije i propuštanja cijele prošle sezone vraća Tomislav Tvarog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije