VELIKI POVRATAK

SRETNO VAM BILO NK Nedelišće se vraća u treću ligu nakon deset godina

9. srpnja 2001. godine legendarni Goran Ivanišević 'uzeo' je slavni Wimbledon!

Na taj uspjeh hrvatska sportska javnost čekala je cijelo desetljeće, i to u trenutku kad su ga svi otpisali, i kad je nastup na Grand Slamu zaradio ‘wild cardom’. Simbolično, upravo na današnji dan donosimo vijest koju smo također čekali cijelo desetljeće.

Povjerenstvo za određivanje uvjeta i kriterija za nastup u Trećoj NL – skupina Sjever dalo je ‘zeleno svjetlo’ nogometnom klubu Nedelišće za sezonu 2024/25., što označava povratak među trećeligaše nakon deset godina igranja u županijskom i međužupanijskom stupnju natjecanja.

2014. godine Hrvatski nogometni savez ponovno je odlučio spojiti Sjever s Istokom i tadašnja Uprava kluba nije imala ambicije zadržati trećeligaški status. Od ponovne podjele na skupinu Sjever u Nedelišću se iz godine u godinu pripremala dokumentacija za zadovoljavanje svih potrebnih uvjeta i kriterija, a ovog proljeća to je Upravi kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Mihalićem i pošlo za rukom.

Zadovoljeni su svi uvjeti iz četiri kategorije – sportski, infrastrukturni, administrativni i pravni kriteriji. Za sportski kriterij, odnosno osvajanje potrebnog 3. mjesta u Međimurskoj Premier NL najveće zahvale idu igračima i treneru Davoru Balentu koji su ostvarili ono što se na početku sezone možda činilo neostvarivim. Jedan od osnovnih kriterija su i mlađe uzrasne kategorije pa velike zahvale idu i našoj Školi nogometa Petica, čiji smo član od 2021., i zajedno napredujemo iz godine u godinu.

Trenutno je u pogonu šest natjecateljskih kategorija i dvije skupine vrtićkog uzrasta s kojima radi pet licenciranih nogometnih trenera.

Za sjajne infrastrukturne uvjete pobrinuli su se Općina Nedelišće i Nekretnine Nedelišće d.o.o. koji upravljaju našim nogometnim domom SRC-om Trate, zato posebne zahvale za uloženi trud u unaprjeđenje ionako sjajnih uvjeta idu načelniku Nikoli Novaku, direktorici Sanji Zorković, te djelatnicima Martini i Damiru.

Ove godine obnovljene su prostorije kluba, interijer stadiona, nabavljen je privremeni semafor za rezultat utakmice, izgrađena je kućica za snimanje utakmica, i to nije sve. U najavi je natkrivanje tribine stadiona, postavljanje reflektora po UEFA standardima i nabava LED semafora, jedinstvenog na ovom području.

Zahvaljujemo i Međimurskom nogometnom savezu na suradnji, podršci i na pribavljanju potrebne dokumentacije za licenciranje, te aktualnim međimurskim trećeligašima na savjetima i riječima podrške za iskorak. Za klub će 2024. ostati zabilježena kao godina u kojoj je na Skupštini ‘obnovljena’ Uprava, a ujedno i izglasana promjena klupskog grba.

S najmlađom momčadi u prvenstvu osvojeno je 3. mjesto, u Međimurskom nogometnom kupu stiglo se do polufinala, afirmirao se velik broj mladih igrača.

U sezoni 2024/25. Nedelišće u Trećoj NL – Sjever nastavlja s Davorom Balentom na mjestu trenera, u tome će mu pomagati Ivan Habuš koji je angažiran za obnašanje dužnosti sportskog direktora, i vjerujemo da će uz zdravu radnu atmosferu svi igrači zadovoljiti ono što se od njih traži. Pripreme za novu sezonu počinju 15. srpnja, trenirat će se 3-4 puta tjedno, a bit će i osvježenja u igračkom kadru.

Pojedini igrači napustili su klub zbog većih zahtjeva koje nosi Treća NL, a fokus na dolascima je prije svega na mladim igračima koji su spremni za ovu razinu te željni dokazivanja.

Kako bi se momčad što bolje i kvalitetnije uigrala dogovorene su pripremne utakmice protiv Dubravčana (20. srpnja), Golubovca (27. srpnja), Dinama iz Palovca (31. srpnja), Sloge iz Štrigove (3. kolovoza), Dinama iz Domašinca (7. kolovoza) i BSK-a iz Belice (10. kolovoza). Početak prvenstva u Trećoj NL predviđen je za 17. kolovoza, dok se Nedelišće u Međimurskom nogometnom kupu uključuje u 3. kolu koje je na rasporedu 28. kolovoza.

Radujemo se ponovnim susretima s našim protivnicima iz Čakovca, Domašinca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Varaždina, Ludbrega, Koprivnice, Slatine, Virovitice, Pitomače, Đurđevca, i spremni smo po prvi puta odigrati dvoboje protiv klubova iz Predavca, Grubišnog Polja i Garešnice.

Ovim putem srdačno se zahvaljujemo i svim našim sponzorima i donatorima, te brojnim navijačima koje ujedno pozivamo da nas prate u novoj trećeligaškoj avanturi.

Mnogo toga se promijenilo, a naš cilj je svima pokazati gdje pripadamo, jer mjesto veličine Nedelišća s ovom (i budućom) infrastrukturom na Tratama zaslužuje i mnogo više.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije