3. HNL-SJEVER 23. KOLO

OSVRT NA UTAKMICE Polet/SMNM pobjedom u Domašincu osvojio naslov prvaka lige

Polet/SMNM je pobjedom u Domašincu četiri kola prije kraja prvenstva, s obzirom na rezultat u Varaždinu, i matematički osvojio naslov prvaka lige

Rezultate i tablice svih međimurskih nogometnih liga možete pogledati na ovoj poveznici: 

NOGOMETNE LIGE 

Vrijednu pobjedu ostvario je i Graničar na teškom gostovanju u Koprivnici.

DINAMO/D -POLET/SMNM 1:2 (0:1)

DOMAŠINEC Igralište Kokotov vez. Gledatelja 300. Sudac: Nino Vugrinec (Sveti Đurđ). STRIJELCI: 0:1 Jurinić (42), 1:1 Petak (60), 1:2 Mesarić (83).

 POLET/SMNM: Prekupec, Žulić (82. Marodi), Novak, Sabol ( 60. Kovač), Hlišć, Malenoić, Petak, Rališ, Mezga (62. Malenović 6,5), Bacinger, Šimunić. Trener: Dalibor Gorupić.

 POLET/SMNM: Jambres, Štefanec, Mesarić, Novak (70. Novinščak), Barat, Jurinić (76. Mezga), Tuksar, Benko, Žganec, Bistrović (62. Šarić), Perčić (76. Lajtman). Trener: Zoran Šardi.

 Međimurski derbi donio čvrstu borbenu i neizvjesnu utakmicu koja je završila pobjedom gostuju koji su tako, s obzirom na druge rezultate, četiri kola prije kraja prvenstva osvojili naslov prvaka lige. Sama utakmica bila je ravnopravna sa nekoliko prilika pred oba gola da bi gosti u 42. minuti poveli pogotkom Jurinića.

U nastavku utakmice najljepši trenutak dogodio se u 60. minuti kada je Petak iz slobodnog udarca pogodio 90 te poravnao rezultat na 1:1. I dalje jedni i drugi pokušavaju doći do pogotka i kada se očekivalo na da će susret završiti bez pobjednika što bi prema zbivanjima na utakmici bio i najrealniji rezultat u 83. minuti nakon kornera najviši u skoku bio je Mesarić te zakucao glavom loptu iza nemoćnog domaćeg vratara Prekupca za konačnih 1:2.

KOPRIVNICA – GRANIČAR 1:3 (1:2)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja:150. Sudac:Marin Čosić (Bjelovar) Strijelci: 1:0 Čevis (19),

1:1 Golenja (27), 1:2 Dežđek (45+1), 1:3 Dežđek (77).

KOPRIVNICA: Redžić, Perić, Gandžulić, Međurečan (53. Sakji), Jambrušić, Vuić (73. Sertić), Mikor, Begavac, Čevis, Knežević (73. Šokec), Delić. Trener: Bojan Tucaaković.

GRANIČAR:Ramaj, Mikulan, Vađunec (3.Mlakar, 62. Kvakan), Golenja, Samara, Jadanić, Gal, Arambašić (80.Mustač), Dežđek (80. Čmrlec), Brčić, Jendrić. Trener: Mario Piškor.

Važna utakmica za obje momčadi, na kraju su zasluženo slavili gosti i tri važna boda na njihovom računu. Što pak je posebno važno pred subotnje gostovanje u Ludbregu kod Podravine. Već nakon prvih 45 minuta gosti su najavili da imaju pobjedničke ambicije, taj su dio susreta riješili u svoju korist vodstvom 2:1 time da u 26.minuti nisu iskoristili kazneni udarac. U drugom su dijelu susreta „dodali“ još jedan pogodak i onda do kraja pametnom igrom i taktikom čuvali i očuvali pozitivan rezultat. Bilo je prilika i za bolji konačni ishod, domaći su očito u slaboj formi dok je kod igrača Graničara forma u usponu što je važno pred četiri utakmice koje ih „čekaju“do kraja prvenstva.

VIROVITICA – MEĐIMURJE 2:0 (2:0)

VIROVITICA – Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Nikola Sabolić (Hlebine) Strijelci: 1:0 Rengel (21), 2:0 Sinjakaović (39).

VIROVITICA: Čović,Majtanić, Kovačević, Sabo, Sinjaković (80. Novaković), Rengel (86. Kasumović), Duvnjak, Souza, Ardoniadis (71. Rokinger), Špoljar, Abe (86.Duk). Trener: Damir Pervan.

MEĐIMURJE: Jelavić, Pejanović (82. Puljić), Mrazović (46. Novak), Rodriguez (46. Lesar), Ivančić, Drk, Krznar (56. Fujikawa), Vinski, Štajerec, Bešlić. Trener: Antun Jukić.

Čakovčani su gostovanje u Virovitici kod posljednje plasiranog sastava Lige završili porazom. Koji je to je trebao biti, domaći su više željeli doći do pobjede i zasluženo su na kraju slavili. Bilo bi to možda drugačije da je već u 5.minuti Ivančić iskoristio 100% priliku za vodeći pogodak. Nije, domaći su to „kaznili“ s dva pogotka, iskoristili su trenutke kada je obrana Čakovčana bila nedovoljno koncentrirana. U 41.minuti nisu iskoristili ni udarac s 11 metara, Ivančić je nepropisno zaustavljen u domaćem kaznenom prostoru, on je preuzeo obvezu izvođača (??)i propustio smanjiti rezultat. U drugom, poluvremenu, bezh prilika za promjenu rezultata pa na kraju veselje domaćih. Čakovčanima ostaje prilika za „popravak“ u subotu kada su domaćini ekipi Koprivnice.

VARTEKS – RUDAR 0:0

VARAŽDIN –Stadion Slobode. Gledatelja:300. Sudac: Dino Sabljić (Bjelovar).

VARTEKS: Banfić, Lukačić, Stojko, Mikičić, Dolovski, Malova, Da Silva, Milašinović (46. Glavica), Vlah, Kanceljak, Kukec (88. Popović). Trener. Zoran Vukelić.

RUDAR: Kodba, Antolović, Roginić, Zeljko, Jurak, Ratajec, Vinko, K. Nedeljko, P. Nedeljko, Radikaović, Vaš. Trener: Damir Lepen-Jurak.

Utakmica završena bez pobjednika i pogodaka. Pobjedi su međutim bili bliži gosti, koji su imali više inicijative i nekoliko neiskorištenih prilika tijekom cijelog susreta (Ratajec, P. Nedeljko i Jurak u prvom, a P. Nedelčjko u drugom dijelu susreta). Domaći tijekom susreta ni jednom nisu opasnije ugrozili Kodbu, a u 86.minuti vrlo upitna situacija kada je na intervenciju pomoćne sutkinje poništen pogodak Ratajcu zbog zaleđa, većina gledatelja slaže se u ocjeni da zaleđa nije bilo. U subotu u Murskom Središću slijedi lokalni derbi s Dinamom Domašinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije