odličan uspjeh

KOŠARKA Ekipi Međimurja 3. mjesto Skupine 1 PH za juniore

Sjajnom utakmicom i pobjedom Međimurja U19 protiv ekipe Šibenke 92-77 uspješno je završila Juniorska poluzavršnica PH za našu ekipu i konačno osvojeno 3. mjesto Skupine 1 PH za juniore

Ulogu favorita u ovoj skupini opravdala je ekipa Cedevite Junior koja je kao domaćin Skupine 1 u Domu košarke KK Cedevita u Zagrebu, uvjerljivo dobila sve tri utakmice i plasirala se na Final Four.


Nakon što je favorit Cedevita Junior očekivano dobila protiv nas utakmicu 1. kola i nesretnog poraza od zadarske Diadore 70-72 u 2. kolu, gdje smo vodili sve do same završnice, posljednjeg dana turnira pokazali smo karakter za uvjerljivu pobjedu od +15 protiv Šibenke iz Šibenika, jednog od najpoznatijih hrvatskih košarkaških klubova koji igra Premijer ligu.


Usprkos neugodnoj ozljedi zgloba Nikola Hren je stisnuo zube i opet bio odličan s 26 poena.
Kapetan Franjo Kranjčec također je bio efikasan i zabio 24, kao i Niko Šarić s 21 poenom.


Nekoliko važnih poena zabio je i Mata Mikulić i 11 ukupno, a u listu strijelaca upisali su se još Balent 6 i Zaspan 4, dok su zaigrali svi u sastavu: Dakić, Zember, Šoltić, Maček i Rušnjak.


Šteta što je doživljen minimalni poraz u utakmici 2. kola protiv zadarske Diadore, u utakmici u kojoj smo vodili više od 35 minuta igre, jer smo prema prikazanome u tehničkom, taktičkom i igračkom smislu zaslužili biti drugi iza Cedevite Junior.


Na kraju su protiv Diadore odlučivala dva-tri napada u zadnjoj minutu u kojoj smo imali +1 i osvojenu loptu 40 sekundi do kraja. Međutim, neiskustvo igranja ovako jakih utakmica, poneka sudačka pogreška i na kraju se kao što to u košarci nije rijedak slučaj, rezultat okrenuo u korist protivnika.


Čestitke ekipi na hrabroj igri i izborenoj pobjedi u konkurenciji starijih i posebice fizički i u visini jačih protivnika, kao i samom plasmanu ekipe Međimurja među 16 najboljih hrvatskih juniorskih ekipa.


To je veliki uspjeh sam po sebi, jer su ovu poluzavršnicu većinom igrale ekipe klubova, koji igraju Prvu mušku ligu, Premijer ligu i ABA ligu koji su organizirani na (polu)profesionalnoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije