LIJEPA GESTA

DONJA DUBRAVA Tenisači u humanitarnom turniru skupili sredstva za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma ČK

Članovi Teniskog kluba Dubravčan, tenisači iz cijelog Međimurja i okolnih mjesta okupili su se jučer na još jednom, sada već tradicionalnom humanitarnom teniskom turniru muških i mješovitih parova u Donjoj Dubravi

Cilj je bio prikupiti što više novaca kako bi se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec pomogli kupiti medicinski kreveti.

A da je turnir i ove godine imao izvanredan odjek, svjedoči i prikupljenih više od 6166 eura.

Uz Teniski klub, ruku podrške pružile su članice Udruge žena Donja Dubrava koje su pripremile nadaleko poznate languše te članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Donja Dubrava koji su pripremili odličan grah za sve igrače i posjetitelje. Za one najmlađe, i ovaj put je bio na raspolaganju besplatni veliki tobogan napuhanac.

Zahvaljujući brojnim donatorima, organizator je pripremio veliku tombolu koja je prodana u rekordno kratkom roku, a poseban interes privukla je aukcija potpisanog sportskog dresa Lovre Zvonareka za koji je najveću ponudu u iznosu 900 eura dao Matej Tišler iz Donja Dubrave. Inicijativu za ovakvu vrstu pomoći dao je član kluba Filip Fabić, a Matejeva ponuda oduševila je okupljene. No, velika zahvala iz kluba upućena je i Lovri te njegovoj obitelji Zvonarek koji se uvijek rado odazovu kada se radi o ovako plemenitom cilju.

Ljetne temperature, želja za dobrom teniskom igrom te druženjem na otvorenom, a prije svega plemeniti cilj, privukle su velik broj igrača i posjetitelja. U konkurenciji od 22 muška i 18 mješovitih parova, medaljama ovog humanitarnog turnira okitili su se u kategoriji muških parova Goran Lakuš i Nino Sikavica koji su u finalu nadvladali Zorana Balija i Miljenka Novaka, a u kategoriji mješovitih parova Tea Oto i Matija Poredoš su pobijedili Nelu i Vladimira Malnera.

Svojim dolaskom turnir je podržao i načelnik općine Donja Dubrava, Marijan Varga, a predsjednik UOLL Emil Vibović zahvalio je na predanosti humanitarnom radu koji provodi TK Dubravčan te koji je danas nadaleko poznat po svojim turnirima humanitarnog karaktera.

Predsjednik TK Dubravčan, Stanislav Žinić, istaknuo je da je teniska sezona službeno otvorena ovim turnirom, zahvalio je na predanom radu svojim članovima, ali i donacijama svim mještanima, gostima te igračima.

– Ovo je sada već, četvrti turnir humanitarnog karaktera te slobodno možemo reći da ćemo i dalje nastaviti s ovakvom praksom održavanja humanitarnih turnira s obzirom na nepresušno vrelo entuzijazma kojeg gajimo u klubu za pomoći potrebitima, rekao je predsjednik Žinić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije