čakovec

ŽNK MEĐIMURJE Održana je konferencija projekta sa ciljem integracije roditelja u nogometne aktivnosti sportašica

Ženski nogometni klub Međimurje Čakovec odlično je u čakovečkom Hotelu Park organizirao dvodnevnu konferenciju Erasmus EU Projekt (Integracija roditelja u nogometne aktivnosti sportašica i unapređenje odnosa škola – roditelji - klub)

Erasmus EU projekt čakovečki klub provodi 24 mjeseca zajedno s klubovima ACS Team iz Bukureška (Rumunjska) i FC Pesch iz Pečuha (Mađarska). Projekt se temelji na promociji i popularizaciji ženskog nogometa.

Osnovni mu je cilj suradnja („Osnovne škole-roditelji-klub) povećati broj djevojčica koje će se uključiti u nogometne aktivnosti. Kroz provedbu projekta djevojčice i njihovi roditelji će se educirati o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima, poticati roditelje da se njihova djeca uključe u sportske aktivnosti te da ih dođu podržati na nogometnim utakmicama.

Provoditi će se promocija i popularizacija ženskog nogometa kao i isticanje da nogomet nije samo muški sport, a aktivnosti koje se i koje će se provoditi u sklopu EU Projekta su: Edukacija djevojčica i roditelja kroz konferencije i stručna predavanja, škola natjecanja za djevojčice, međunarodni nogometni turniri za djevojčice, festival nogometa.


Uz brojne sudionike konferencije istoj su prisustvovali i predstavnici klubova organizatora projekta iz Rumunjske, Mađarske i Hrvatske, bio je prisutan i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga a teme na konferenciji su bile: „Motivacija u nogometu“,“Izazovi u prehrani mladih nogometašica“, „Ozljede djeca sportaša“ i „Nogometno suđenje posao ili hobi“. Na početku konferencije prisutnima su se biranim riječima obratili predsjednik i direktor kluba organizatora Mato Kljajić i Hrvoje Goričanec.


Prema izjavama svih sudionika konferencije ista je u potpunosti uspjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije