KUGLANJE

KUGLAČI ŽELJEZNIČARA Pogledate rezultate i novosti iz kluba

Konačno je došao kraj agoniji Željezničara u ovosezonskom natjecanju u HEP hrvatskoj kuglačkoj super ligi

U posljednjem kolu gostovali su kod Đurđenovca i odigrali kao i u većini utakmica ove sezone, slabo, a rezultat toga je 1:7 poraz.

Od početka utakmice vidjelo se da domaćinima itekako treba pobjeda za ostanak u ligi pa su krenuli s najboljim kuglačima, ali koji nisu igrali najbolje. Nažalost to kuglači Željezničara nisu iskoristili zbog neshvatljivo puno tehničkih grešaka.

Zato niti Franjo Gosarić, zbog igre u čišćenju, (568), niti Predrag Turk, zbog igre u pune (558) nisu osvojili poen. U drugom bloku je igrao jedini kuglač koji je zadovoljio i naravno osvojio počasni poen. Denis Košak je srušio odličnih 615 čunjeva i bio jedina svjetla točka Željezničara.

Rezultate preostale trojice treba spomenuti samo radi statistike, ali ne i zbog igre. Igor Ružić je srušio 563, Bojan Košak 557, a Zoran Jagić 546 čunjeva.

Tako nakon 5 uzastopnih sezona u najvišem državnom rangu, poslije nikad slabije sezone u tom rangu, Željezničar odlazi u drugi rang. Za takvu sezonu vjerojatno ima mnogo objektivnih i subjektivnih razloga, ali to ostavljamo da riješe u klubu.

Ono što je sigurno jedan od najvećih razloga za takvu sezonu je i odustajanje od igranja, iako su se na početku izjasnili da će nastupati, nekoliko ranije standardnih prvotimaca, što svatko može nazvati imenicom koja mu se čini najpogodnija.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

ZANATLIJA PRVAK I DRUGOLIGAŠ

Završeno je natjecanje i u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi gdje se već dulje znalo da je čakovečki Zanatlija prvak, ali je to svakako trebalo potvrditi do kraja.

Učinjeno je to u posljednjoj utakmici u kojoj su kao domaćini pobijedili koprivnički Željezničar 7:1, odličnim momčadskim rezultatom 3.376 čunjeva.

U ovoj utakmici dvojica najboljih kuglača Zanatlije nisu zakazala i već su u prvom bloku stvorili gotovo nedostižnu razliku u čunjevima uz osvojena oba poena.

Pri tome Bojan Plevnjak je srušio 588, a Igor Maček 585 čunjeva. U drugom bloku tata i sin Žarković nastavili su dobrom igrom, a iako je tata Franjo srušio više čunjeva (544) poen je osvojio samo sin Hrvoje (520). U zadnjem bloku igrala su braća, a prvoligaškim rezultatima pridodao se Jurica Petković (584) dok je Ivica srušio 555.

Osvajanjem naslova prvaka Zanatlija će od slijedeće sezone biti član 2. lige sjever u kojoj se od ove sezone natjecala i druga momčad Željezničara.

Međimursko će kuglanje tako slijedeće sezone imati jednog prvoligaša, dva drugoligaša i dva trećeligaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije