odbojka

SUPERLIGA Pobjeda odbojkaša Centrometala u doigravanju

Centrometal sjajno krenuo u utrku za prvaka Hrvatske

MOK MARSONIA – OKM CENTROMETAL 1 : 3 (25:27, 25:18, 16:25, 15:25)

Dvorana Viljuš, gledatelja 200

Suci: Pihler, Kramar Šandl (oboje Zagreb)

Marsonia: Bogdanović, Grgić, Janković, Budim, Šokčević, Begić, Karačić, Pejanović, Mehić, Dakić Marelja, Vrhovac, Đorđević, Kraljević, Kalanj (trener Živanović)

Centrometal: Šućur, Lučić, Juras, Marko i Matej Martinko, Novak, Rendić, Jengić, Peterlin, Zelenika, Vuk, Radoš (trener Novak)

Odbojkaši Centrometala sjajnom igrom došli su do pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka koja je igrana u Slavonskom Brodu. Domaća Marsonia osvajanjem petog mjesta ostvarila je najveći uspjeh u povijesti i prvi puta izborila doigravanje.

Međimurci su bolje ušli u utakmicu. Pomalo su stvarali prednost i ona je bila najveća kod 17:12. No pet minuta nisu mogli proći u napadu. Domaći su osvojili sedam uzastopnih poena i poveli 19:17. Kod 23:22 Juras je odblokirao jedan na jedan i tako spriječio dvije set lopte domaćina. Domaći su imali prednost od 24:23 ali promašili servis. Na set lopti za Centrometal na mreži je pogriješio Martinko. No na drugoj set lopti Juras je sjajno uposlio Peterlina koji donosi 27:25.

Drugi set Centrometal je poveo 6:2, Marsonia brzo izjednačila. Dugo se potom igralo poen za poen. Međimurcima se kao i u prvom setu opet ponovilo pet minuta blokade kad nisu mogli proći u napadu. Marsonia je otišla na 22:15 i lagano došla do seta s 25:18. Početkom trećeg seta Brođani su servisima Pejanovića poveli 7:3. U tom trenutku je izgledalo da imaju sve u svojim rukama. No Međimurci su se pribrali. Rendić je odlično servirao, Šućur blokirao, svi gostujući igrači su potpuno proigrali i ubrzo je 10:15 na semaforu. Do kraja seta rutinski Međimurci za 25:18.

Početkom četvrtog seta Juras je tri puta zaredom izblokirao najboljeg domaćeg igrača Mehića. Potom su se i ostali suigrači pridružili i redali blok za blokom. Impresivno je to izgledalo. Set je brzo riješen, odigralo se do kraja za 25:15. U redovima Centrometala sjajni Peterlin s 24 poena, Rendić je dodao 17. I svi ostali odigrali su dobru utakmicu. Kod domaćina Mehić je upisao 18 a Bogdanović 13 poena.

Uzvrat je u subotu od 18 sati u Strahonincu. Marsonia je vrlo dobra ekipa i to definitivno nije završen posao. Stoga iz kluba pozivaju navijače da opet naprave dobru atmosferu i ponesu ih do polufinala. Ako Marsonia pobjedi u drugoj utakmici bilo kojim rezultatom igrat će se još jedan dodatni Zlatni set za prolazak u polufinale. Nadamo se da ga nećemo gledati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije