SVAKA VAM ČAST!

JUDO KLUB ZRINSKI Judaši osvojili 4 medalje na međunarodnom turniru ‘8. mart’ u Zrenjaninu

Judaši Zrinskog proteklog vikenda sudjelovali su na dvodnevnom turniru u Zrenjaninu pod nazivom ''8.mart''

Turnir je trajao dva dana te je okupio oko 1000 natjecatelja iz 11 država. Prvog dana turnira nastupili su Noel Ganzer i Jona Žvorc.

Noel je bio u uzrastu do 12 godina te je u prvu borbu ušao opreznije, nakon nekoliko napada počeo je biti sve dominantniji te je pobijedio. U sljedećoj borbi je napravio odličnu tehniku te na ippon pobijedio i ušao u četvrtfinale.

U četvrtfinalnoj borbi dobro se borio, redali su se napadi sa obje strane, u jednom trenutku napravio je grešku te pao na wazzari, do kraja borbe nije uspio uhvatiti zaostatak te je izgubio. Nažalost u njegovoj dobnoj skupini nema dvostrukog repasaža te je sa dvije pobijede i jednim porazom završio svoj turnir.

Jona Žvorc bio je u uzrastu mlađih kadeta, prvu borbu pobijedio je za svega par sekundi domaćeg predstavnika, u četvrtfinalnoj borbi nije imao puno posla te je u prvom napadu na ippon pobjedio i ušao u polufinale. U toj borbi čekao ga je borac sa kojim se već borio na par natjecanja i znao je da će trebati bit strpljiv i čekat svoju priliku.

Borba je išla napad za napadom te u regularnom vremenu nije bilo pobjednika. U zlatnom bodu Jona je pojačao agresivnost i odlučnost te nakon par minuta uspio baciti i pobijediti gdje je ušao u finale.

Finalna borba bila je sa judašem iz Slovenije, također poznat protivnik sa kojim se stalno bori, nakon isteka borbe nije bilo pobjednika.

U zlatnom bodu Jona je išao napraviti tehniku koja je bila dogovorena sa trenerom, međutim nije napravio kompletni napad te ga je protivnik uspio iskontrolirati i pobijediti. Osvojio je 2.mjesto. Drugog dana turnira nastupili su: Roko Krklec, Petar Balunović, Mihael Vidaković, Anas Ramadani te Jona Žvorc u kadetima.

Roko Krklec je u prvu borbu ušao oprezno ali napadački nastrojen, borba je bila zanimljiva, nakon par napada preuzeo je inicijativu te bacio i pobijedio, nažalost u sljedećim borbama mu je falilo malo više odlučnosti za ostvariti još bolji rezultat. Osvojio je 3.mjesto.

Petar Balunović je prvu borbu odradio školski za svega par sekundi, u četvrtfinalnoj borbi nastavio se borbiti napadački i imati dominantan gard, pokušavao je različite tehnike te nije dopustio protivniku da dođe u priliku za bacanje, sa dva bacanja pobijedio je i ušao u polufinale.

Polufinalna borba bila je teška, Petar je napadao cijelo vrijeme ali se protivnik nije dao, nakon regularnog vremena došli su produžeci. Zbog pasivne borbe Petrov protivnik imao je dvije kazne i cijelo vrijeme je izbjegavao borbu. Nakon još par napada protivnik je dobio treću kaznu te je Petar ušao u finale.

Finalna borba bila je sa prvakom Srbije, prvih par napada odradio je opreznije, i onda dok je protivnik išao napadati Petar je postavio kuk te sa izrazito atraktivnim bacanjem pobijedio i osvojio zlatnu medalju. Mihael Vidaković ušao je fokusiran u prvu borbu te je nakon par izmjeničnih napada sjajno primio kimono i bacio na ippon.

U sljedećoj borbi krenuo je dobro, prvi je primao gard i kontrolirao tijek borbe, nakon nekog vremena protivnik je promijenio gard te uspio baciti ga i pobijediti.

Nažalost tu je završio Mihaelov put do medalje. Anas Ramadani u prvoj borbi je imao dobrog judaša, prvi napad je bio dobar ali nakon toga protivnik je pojačao tempo te sa bacanjem i zahvatom držanja pobijedio Anasa.

Jona Žvorc borio se sa starijima, u prvoj borbi dobro je radio te kontrolirao borbu, iskoristio je protivnikovu grešku te ga bacio gdje je dobio jedan bod, do kraja ga je kontrolirao i pobijedio. Sljedeće tri borbe je pobijedio i parteru na poluge i gušenja te na sjajan način završio svoj turnir u Zrenjaninu.

Osvoji je zlatnu medalju. ,,Mogu biti zadovoljan na koji način su judaši pristupili turniru, znali smo da će biti jaki turnir i da kod manjih dobih skupina nema popravne borbe, par greška koje sam uvidio budemo ispravili i nastavljamo se pripremati za sljedeće turnire” kazao je trener Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije