EVO REZULTATA

KUGLANJE Pogledajte nove rezultate kuglača Željezničara

Rezultati više liga naših kuglača Željezničara

HEP HRVATSKA KUGLAČKA SUPER LIGA

Opet slabašno

Kuglači Željezničara ove su subote gostovali kod jedine momčadi koju su u ovom prvenstvu uspjeli pobijediti, kod zagrebačkog Medveščaka 1958 i poraženi su 1:7. Ono što je lošije od samog poraza je činjenica da su opet odigrali slab momčadski rezultat, preko 200 čunjeva manje nego u prošlom kolu.

Gotovo sve bilo je jasno već nakon prvog bloka. Ne toliko zbog vodstva domaćina 2:0 koliko zbog razlike u čunjevima jer su domaćini sa samo 2 kuglača bili bolji 121 čunj i to koliko zahvaljujući vlastitoj odličnoj igri toliko i izrazito slaboj Predraga Turka (534) i Bojana Košaka (546). Drugi blok donio je ravnopravnije dvoboje u kojemu je osvojen i počasni poen, a osvojio ga je Franjo Gosarić (604).

Luka Štrukelj (556) također nije bio daleko, ali uz loše čišćenje i nervozu u tome nije uspio. Najbolji pojedinac Željezničara u ovoj utakmici bio je Denis Košak koji je i sa 617 srušenih čunjeva bio daleko od poena jer je igrao protiv sjajnog domaćeg kuglača Dude koji je srušio čak 684 čunja. U najslabijem dvoboju susreta i Igor Ružić (537) je ostao bez poena na protivnikovih 554.

Tako se polako bliži kraju agonija Željezničara ove sezone. U subotu je zadnji puta domaćin i to momčadi zagrebačke Grmoščice.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

Pobjeda i kraj

Završeno je prvenstvo 2. hrvatske kuglačke lige u kojoj je po prvi puta nastupala i druga momčad čakovečkog Željezničara. I ne samo nastupala već odmah osvojila naslov viceprvaka, a prvenstvo su završili domaćom 5:3 pobjedom protiv imenjaka iz Bjelovara.

Koliko samopouzdanja imaju kuglači Željezničara pokazali su već i sastavom s kojim su nastupili u kojemu nije bilo najboljeg pojedinca, a priliku da odigra je dobio čak i trener Nikola Turk. U sva tri bloka utakmice ušli su s jednim „sigurnim“ poenom i jednim onako i upravo se tako sve i odigralo.

U prvom bloku opet je sjajan bio Goran Vrček koji je srušio 634 čunja i tako već u startu osigurao veliku razliku u čunjevima i prvi poen. Božidar Igrec (545) bio je na svom nivou, ali nije došao do poena.

U drugom bloku Zvonimir Turk (553) osvaja poen, a Davor Hojski (530) za malo gubi. Zato u trećem bloku mlađi Hojski, Luka, s odličnim 601 srušenim čunjem osigurava konačnu pobjedu, a Noa Branilović (261) je ustupio mjesto za 60 hitaca treneru Nikoli Turku (245) koji je još jednom dokazao da je puno bolji trener nego igrač.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ZANATLIJA PRVAK I NOVI DRUGOLIGAŠ

Dva kola prije kraja prvenstva kuglači čakovečkog Zanatlije postali su prvaci 3. hrvatske kuglačke lige i tako se u slijedećoj sezoni plasirali u 2. hrvatsku kuglačku ligu. Kao što smo i najavili bodove koji to osiguravaju osvojili su u ovom kolu na gostovanju kod Koprivnice.

Do ova dva boda nisu došli na uobičajeno uvjerljiv način, prije svega jer je jedna važna poluga u momčadi zakazala, no sve je na kraju završilo dobro. Važan je posebno bio odličan rezultat Igora Mačeka u prvom bloku jer je njegovih 596 čunjeva na kraju spasilo razliku u čunjevima (25 u korist Zanatlije).

U tom prvom bloku krajnji rezultat ugrozio je poraz Jurice Petkovića (522) koji je s više čunjeva bio slabiji u setovima pa izgubio poen. Na sreću u drugom bloku, iako sa slabim rezultatima Damir Grašić (512) i pogotovo Bojan Plevnjak (513) došli su do dva poena, a razliku u čunjevima spasio je Franjo Žarković (545). U slijedećem kolu Zanatlija gostuje kod momčadi koja ih je jedina pobijedila u ovom prvenstvu, kod križevačke Elektre.

PRVENSTVO HRVATSKE U PAROVIMA OČEKIVANI PLASMAN

U nedjelju je u Bjelovaru održano prvenstvo Hrvatske za parove na koje se plasiralo ukupno 20 parova iz cijele Hrvatske i to kroz kvalifikacije na županijskom i regionalnom nivou.

Među tih 20 parova svoje mjesto su uspjeli izboriti i kuglači čakovečkog Željezničara, par Zoran Jagić i Josip Filajdić.

Odigrali su nekako prema očekivanju obzirom na ovosezonske rezultate. Zoran Jagić je srušio 587, a Josip Filajdić 576 čunjeva te su ukupnim rezultatom 1.163 zauzeli deveto mjesto među 20 najboljih hrvatskih muških parova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije