PRVA B LIGA

BITNA UTAKMICA Odbojkašice Nedelišća pobijedile Kaštel

Odbojkašicama Nedelišća trebalo je dva sata i šestnaest minuta da dođu do prve prvenstvene pobjede nad Kaštelom

OK NEDELIŠĆE ELTING – ŽOK KAŠTEL 3 : 2 (23:25, 23:25, 26:24, 25:20, 15:10)

Dvorana OŠ Strahoninec, gledatelja 200

Suci: Kozjak (Šenkovec), Mašić (Varaždin)

Nedelišće: Mandir, Cmrečnjak, Sanda, Ana i Iva Novak, Baksa, Žižek, Treska, Hajdinjak, Barlović, Vidović, Novaković, Varga (trener Kirić)

Kaštel: Šestan, Budiša, Obadić, Peršak, Držanić, Tarandek, Draganić, Jelenić, Bulović, Šmitran (trener Obadić)

Iznimo bitna utakmica za obje ekipe u očuvanju ligaškog statusa. Nedelišćanke su bolje ušle u utakmicu i sredinom prvog seta imale prednost od 13:7, malo kasnije i 15:10. Na servise Draganić Kaštel radi šest uzastopnih poena i prelazi u vodstvo. Ušlo se u neizvjesnu završnicu koja je pripala djevojkama iz Pribislavca sa 25:23. Drugi set Nedelišće vodi 5:2, Kaštel preokreće i ima 16:12. Novi preokret i Nedelišće vodi 19:16. Gošće su to poravnale na 19:19 i opet se ulazi u neizvjesnu završnicu. Nju su hrabrije odigrale Kaštelanke i kao u prvom setu sa 25:23 došle do velike prednosti od 2:0. Nedelišćanke se ne predaju, igraju bolje treći set i vode 23:13. No nikako da to zaključe, Kaštel je sve bliže i bliže.

Rezultat je poravnat na 24:24. Ovog puta sreća je na strani Nedelišća koji ipak dobija taj set. Osokoljene time domaće igračice vode 12:4 u četvrtom. Kaštel se približio na minus dva. Ipak Nedelišće ovaj set dobija sigurno sa 25:20. Odlučujući peti set bolje su otvorile Pribislavčanke i povele 5:2. Domaće se vraćaju, potpuno se razigrala Cmrečnjak i do promjene strana Nedelišće vodi 8:7. Za razliku od prvog dijela utakmice sad se vidjela odlučnost i hrabrost kod domaćih igračica koje su utakmicu privele kraju sa 15:10.

Nedelišće sada ima šest pobjeda i nalazi se na osmom mjestu na tablici. Kaštel se sa četiri pobjede nalazi na desetom mjestu. Zbog smanjenja Superlige ove sezone će iz lige ispadati više ekipa. To ovisi o tome koliko će klubova iz Prve lige preseliti u Prvu B ligu sjever i da li će prvak Prve B lige sjever kroz kvalifikacije izboriti nastup u Prvoj ligi. Prema trenutnom stanju najrealnije ja da će ispadati tri ekipe, više od toga ne može biti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije