PONOS DO NEBA

IMAMO ZLATO Hrvatska po treći put prvak svijeta u vaterpolu

Hrvatska je u finalu nakon peteraca pobijedila Italiju 15:13 i tako je došla do velikog zlata

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondelli zabio pet pogodaka, po dva su dodali Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti, a po jedan Luca Marziali i Francesco Condemi.

Hrvatska je tako do naslova u Dohi stigla na najdramatičniji način, u polufinalu je boljim izvođenjem peteraca svladala Francusku, a onda je na isti način u završnom dvoboju bila bolja i od Italije. Kao i u polufinalu, ključnom za pobjedu se pokazala obrana Mate Anića, koji je u četvrtoj seriji zaustavio udarac Di Fulvija.

Treće svjetsko zlato za Hrvatsku 

Za Hrvatsku je ovo treći naslov svjetskog prvaka, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. Usto ima i jedno srebro te četiri bronce. Italija je, pak, četvrti put osvojila srebro, uz četiri zlata i jednu broncu.

Finalni susret Hrvatske i Italije u Dohi protekao je u neizvjesnoj i izjednačenoj borbi od prve do posljednje sekunde. Ni u jednom trenutku nijedna momčad nije imala više od jednog gola prednosti. Hrvatsku je u otvaranju dvoboja u igri držao Harkov koji je postigao prva tri gola, oba u prvoj četvrtini te još jedan na samom otvaranju druge za 3:3, piše Index.hr

Nakon drugog gola Di Fulvija za prednost Italije od 4:3 na scenu je stupio Marinić Kragić koji je realizacijom s igračem više i pogotkom iz peterca odveo Hrvatsku u vodstvo 5:4. Presciutti je poravnao za 5:5 na poluvremenu.

Dečki, doslovno ste najbolji, svaka vam čast, zasluženo zlato!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije