OSMINA FINALA

RUKOMET Čakovečki sportaši izgubili u uzbudljivom susretu

Odličan, uzbudljiv, neizvjestan i kvalitetan susret svih 60 minuta u kojem su domaći pred velikim brojem korektnih gledatelja ispustili pobjedu, a gosti pak pomalo s(p)retno pobijedili nakon boljeg izvođenja sedmeraca

MRK ČAKOVEC – BJELIN SPAČVA 34:36
(poluvrijeme 19:19) – (regularno vrijeme 32:32) – (sedmerci 2:4)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 800. Suci Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska).

ČAKOVEC: Martinez, V. Hovat, Hozjan 14,Friščić 2, Zadravec, Tkalčec 2, Kanjec, Sklepić 6, Vuković, Vincek,Novak 3, Toplek, E. Horvat, Tompić 3, Horvatić 1, Goričanec 3. Trener: Josip Borković.

BJELIN SPAČVA: Greganić 7, Božičević 5, Matanović 6, Lukač, Kolar, Lasić, Mažurina 9, Pekić, Kuže 9, Jakirčevć, Arsić, Stojanović. Trener: Josip Mečić.

Gosti su bolje otvorili susret do 10. minute imali vodstvo 2-3 razlike, domaći kojima već nakon četiri minute nisu suđena dva sedmerca poravnali su ishod u 15. minuti (10:10), a u 23. minuti oni vodili 16:15, da bi poluvrijeme završilo neriješenim ishodom 19:19.

Nakon što im u drugom poluvremenu kod rezultata 20:20 nije suđen očigledan sedmerac, domaći su zaigrali vrlo dobro u obrani i napadu pa su u 42. minuti imali vodstvo 24:20. U 46. minuti velika gužva i naguravanje koju su inicirali gosti, 10 minuta pred kraj i dalje uvjerljivo +4 vodstvo(29:25) Kad se očekivalo da će susret mirno privesti kraju i zabilježiti pobjedu, nekoliko nepotrebnih grešaka što su gosti, a riječ je o sastavu koji igra završnicu Premier lige (Liga za prvaka – 6 ekipa o. a.) dobro iskoristili i u 55. minuti poravnali rezultat (30:30).

Domaći su iza toga propustili realizirati „zicer“, ipak poveli 31:30 što im nije bilo dovoljno jer su gosti u 60. minutu ušli vodstvom 32:31. Nije domaćima nekoliko sekundi pred kraj suđen sedmerac i isključenje gostujućeg igrača (materijalna povreda Pravila igre o. a. ), ipak je Goričanec uspio u zadnjoj sekundi postići izjednačujući pogodak pa se je o pobjedniku odlučivalo izvođenjem udaraca s 7 metara. Tu su gosti bili sigurniji i prisebniji i oni idu u četvrt završnicu Kupa, šteta da nakon susreta nisu prihvatili poziv domaćina za zajedničko druženje. Neslužbeno saznajemo da će o utakmici biti još riječi na službenom mjestu, jer su utakmicu gledali i odgovorni za regularnost rukometnih utakmica.

Domaći pak mogu žaliti za propuštenim, bili su blizu evidentnom uspjehu, sada se trebaju usredotočiti na prvenstvo gdje kao vodeća i još neporažena ekipa imaju velike šanse osvojiti naslov prvaka i člana Premier lige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije