Kovačić u polufinalu prvenstva svijeta, Pavlic u vrhu Poljske!

U subotu 19.5. održana je utrka Svjetskog prvenstva vozača do 21 godine u kojoj su nastupili najbolji juniori iz devet zemalja. Pobjedu je odnio Poljak Bartosz Zmarzlik bez ijednog izgubljenog boda.

Drugoplasirani sunarodnjak Tobiasz Musielak priznao je poraz samo jednom te se s 14 bodova i srebrom vratio u Poljsku na utrku extralige gdje vozi u Unii Leszno zajedno s Juricom Pavlicem. Razvažalo se za treće mjesto; po 12 bodova osvojili su Čeh Vaclav Milik te Poljak Damian Adamczak, te je bronca pripala Čehu.

Naš jedini predstavnik Dino Kovačić plasirao se u polufinale natjecanja sedmim mjestom sa osvojenih 9 bodova. Čeka se službeni ždrijeb koji će vozačima dodijeliti polufinalne utrke u Terenzanu (Italija) ili Chervonogradu (Ukrajina).

Nedjelja je u Poljskoj dan za speedway pa su tako naši vozači nastupili na utrkama za svoje klubove – Pavlic u Lesznom, a Kovačić u Opoleu. Jurica Pavlic osvojio je fantastičnih 11 bodova s tri pobjede i jednim drugim mjestom te su pobijedili klub iz Gdanska rezultatom 50-40 na domaćoj stazi.

Dino Kovačić osvojio je sedam bodova, ali nisu uspjeli u borbi protiv domaćina te je konačan rezultat Opole – Krosno bio 55:35.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije