Biciklizam: Stjepan Hunjak treći u Crikvenici

Biciklizam: Stjepan Hunjak treći u Crikvenici

Jučer je u Crikvenici je održana  brdsko biciklistička utrka u disciplini XCO (Cross country olimpic) pod nazivom “11. XCO Podbadanj 2012”. Utrka se bodovala za Kup hrvatske. Na utrku je otputovalo pet predstavnika biciklističkog kluba “Mura avantura” iz Svetog Martina na Muri.

Neki su iskoristili vikend te u Crikvenicu otputovali već u subotu i odradili trening na stazi dan prije utrke. Odrađivanje treninga na stazi na kojoj se vozila utrka pokazao se kao dobar potez. Poznavanje karakteristika same staze i biranje idealne putanje je vrlo bitno te može donijeti značajniju prednost pred ostalim vozačima.

Na utrci je sudjelovalo 160 biciklista, u 11 kategorija. Vrijeme je bilo odlično za vožnju, sunčano i toplo, a staza suha i odlično pripremljena od strane domaćina iz Biciklističkog kluba “Crikvenica”.

Predstavnici Mure Avanture odličnim vožnjama postigli sjajne rezultate. Tako je u kategoriji U13  pobjedu odnio Roko Fržop iz BK “Orlov krug” iz Vodica, drugi je bio Nino Ivaninić iz BK “MTB Istra Pazin”, a Stjepan Hunjak iz BK “Mura avantura” Sveti  Martin na Muri, zauzeo je treće mjesto i tako se po prvi puta u karijeri popeo na postolje u kupu! U toj utrci drugi predstavnik BK “Mura avanture”, Timotej Kocen ušao je u cilj samo sa sekundom zaostatka za Stjepanom i osvojio četvrto mjesto.

U kategoriji U15, pobijedio je Karlo Brajković iz “MTB Istra Pazin”, drugi je  bio Francesco Cukrov iz BK “Orlov krug” Vodice, a treći Patrik Pincin iz “MTB Istra Pazin”. Vozač BK “Muraavanture” Marcel Rob zauzeo je vrlo dobro 8. mjesto sa zaostatkom od 3 minute i 13 sekundi iza pobjednika.

Stjepan Hunjak na postolju

U kategoriji kadeta na postolju su bili  Sandi Bažon iz “MTB Istra Pazin”, Tonko Čićin Šain iz BK “Orlov krug” Vodice i Tomislav Vukadin iz BK “Dugo Selo”, dok je vozač “Mure avanture” Damjan Mikec zauzeo odlično 6. mjesto sa zaostatkom od 9 minuta i 56 sekundi.

U kategoriji Sport  pobijedio je  Luka Špehar iz  BK “Lastavica” Zlatar, drugi je bio Mario Zubčić iz BK “Crikvenica”, a treći Mario Tašić iz BK “Dugo Selo”. Ivan Ružman, vozač Mure avanture utrku je završio na 14. mjestu sa zaostatkom za pobjednikom od  12 minuta i 19 sekundi.

Iako malobrojni, vozači “Mure avanture” pokazali su iznimnu volju i htjenje te su dokazali da se unatoč pomanjkanju sluha i sponzora za njihov sport mogu nositi sa najboljim biciklistima  Hrvatske. Klub će unatoč svojem tankom proračunu učiniti sve da osigura potrebita sredstva za nastavak natjecanja u Kupu te poboljša rad s najmlađim kategorijama biciklista.

Tijekom srpnja u klubu će se održati “Dječji biciklistički kamp”, pod vodstvom stručnog trenera, kako bi se naši najmlađi biciklisti što bolje pripremili za Nacionalno prvenstvo koje je na raspredu 22. srpnja u Jastrebarskom.

IZ BK Mura avantura koriste prigodu i pozivaju svu zainteresiranu djecu da se pridruže u kampu i aktivno provedu slobodno vrijeme u prirodi. Više informacija možete pronaći na službenim web stranicama BK “Mura avantura” ili ih dobiti od predsjednika kluba na telefon 098 250 1811.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije