BBK Ivanščica domaćin državnog prvenstva u brdskom biciklizmu

BBK Ivanščica domaćin državnog prvenstva u brdskom biciklizmu

Brdsko biciklistički klub Ivanščica djeluje od 2005. i broji 15-ak članova iz Ivanca ,Varaždina i regije. Svoje treninge već godinama odrađuju na obroncima Ivanščice, na terenu koji su sami pripremili za korištenje, uz odobrenje vlasnika parcela kojima se staza proteže.

U organizaciji BBK Ivanščica je prošle godine održana utrka kojom su stvoreni preduvjeti za domaćinstvo ovogodišnjeg Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – disciplini downhill.

Da je riječ o velikom i važnom događaju svjedoči i uključivanje generalnog sponzora utrke. Ovogodišnja utrka nosi naziv Dartmoor prema poznatom biciklističkom brandu čiji je zastupnik Matis-Adria d.o.o.ujedno i generalni sponzor.

Utrka će se bodovati u 5 kategorija – elite muškarci, elite žene, juniori, veterani te rekreativci, a sve će biti prema međunarodnim pravilima za brdski biciklizam (UCI). Troje prvoplasiranih Hrvata u svakoj kategoriji dobiti će medalje, a za ukupno najbolje natjecatelje osigurane su novčane i praktične nagrade.

Državno prvenstvo održat će se  23. i 24.lipnja na Ivanščici iznad Ivanca, a očekuje se nastup od 100 do 150 vozača iz cijele Hrvatske i država regije.

Organizatori poručuju kako su pri kraju s poslom, međutim, još uvijek su u potrazi za sponzorima koje ovim putem pozivaju da se uključe u ovaj važan događaj na nacionalnoj razini. Dodatne informacije dostupne su na njihovoj web stranici ili putem emaila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije