RK Prelog proslavio 50 godina postojanja

U punom Domu kulture u Prelogu proslavljen je velik jubilej – punih 50 godina rada Rukometnog kluba Prelog. Središnji događaj bilo je predstavljanje knjige “50 godina rukometa u Prelogu” autora Ljubomira Kolareka.

Kako je podsjetio predsjednik RK Prelog Darko Pandur, uz pomoć Rukometnog saveza kotara Čakovec u Prelogu je 10. travnja 1962. godine održan osnivački sastanak Rukometnog centra Prelog.

Važno je istaknuti da se rukomet u Prelogu počeo igrati još u Osnovnoj školi Prelog 1958. godine. Prvi klubovi osnovani su 1961., i to odjednom tri, da bi se iduće godine održala i sjednica Rukometnog centra Prelog.

Rukomet je danas ambasador ne samo Preloga nego i Međimurja, istaknuo je saborski zastupnik i gradonačelnik Dragutin Glavina, a predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić rekao je da je sretan i ponosan što klub jako puni radi s mladima, u čemu je pri vrhu u Hrvatskoj.

Upravo je mladima posvećen znatni dio knjige, kazao je autor Lj. Kolarek. Knjiga u čijem su izlaženju pomogli brojni donatori, ima 135 stranica s 200-tinjak fotografija i novinskih izrezaka, a tiskana je u nakladi od 800 primjeraka. U njenom nastajanu LJ. Kolareku su pomogli i suradnici Đuro Ujlaki, Ivica Beti, Davor Sokač, Maja i Stjepan Naranđa iz Studija Vipro, koji je odradio i grafičko oblikovanje. Recenziju o knjizi iznio je Dejan Zrna, glavni urednik Međimurskih novina.

Na svečanosti rukometa u Domu kulture u Prelogu nastupili su zbor Maleni i Mirko Švenda Žiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije