PRVENSTVO U SPLITU

PRVENSTVO HRVATSKE Streličari Katarine Zrinski Čakovec vratili se s pet medalja

Junior Jan Miljan je s novim državnom rekordom osvojio naslov državnog prvaka Hrvatske

Streličarski klub Dalmacija iz Splita bio je organizator dvodnevnog prvenstva Hrvatske u streličarstvu za kategorije od kadeta do seniora. Na ovom Prvenstvu ukupno je nastupilo oko 150 natjecatelja iz svih klubova Hrvatske. Prvenstvo je ujedno i završetak vanjske sezone tako da su streličari tokom čitave godine brusili formu za nastup na ovom završnom natjecanju.

Iz streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec nastupilo je 13 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji i dvije ekipe, a osvojili su pet medalja.

U tradicionalnom luku među juniorima Jan Miljan je samo potvrdio odličnu formu iz čitave ove vanjske sezone i sa novim državnim rekordom osvojio prvo mjesto i naslov državnog prvaka Hrvatske.

U konkurenciji seniorki odlično je pucala Nola Jambrošić i u jako napetoj završnici raspucavanja za medalje Nola je uspjela osvojiti brončanu medalju. Dijana Topolnjak zauzela je peto mjesto, a Ivana Topolnjak zauzela je osmo mjesto. U ekipnom djelu Nola, Dijana i Ivana osvojile su zlatnu medalju.

Među seniorima jako dobro pucao je Nenad Nemec i bio u raspucavanju za medalje do samog kraja, međutim nedostajalo je malo više iskustva kako bi se osvojila medalja tako da je Nenad na kraju ipak zauzeo četvrto mjesto. Dobro je pucao čitavi turnir i Luka Knezić koji je na kraju zauzeo deveto mjesto.

U stilu olimpijskog luka među kadetkinjama Lana Žnidarić uspjela je ući u raspucavanje i na kraju zauzela osmo mjesto, a Marta Galina na kraju je zauzela deveto mjesto. Među juniorima dobro je pucao Ian Paska i na kraju osvojio brončanu medalju. U konkurenciji seniorki Mija Mance je u kvalifikacijama bila jako dobra i zauzela drugu poziciju dok je u finalnim borbama raspucavanja za medalje Mija uspjela osvojiti brončanu medalju.

U konkurenciji seniora Krešimir Štrukelj zauzeo je sedmo mjesto, Tihomir Miljan zauzeo je 12. mjesto, a Mihael Štebih zauzeo je 14. mjesto. U ekipnom djelu Krešimir, Tihomir i Mihael osvojili su brončanu medalju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije