SENIORI SE OPET NATJEČU

NOGOMET Lopta se opet zakoturala Šenkovcem!

- Plan je zadržati ekipu na okupu. Rezultati su nam bitni, ali su u drugom planu, doći će s vremenom. Glavno nam je da se lopta nakon petogodišnje pauze opet zakoturala Šenkovcem, ističe Branko Zadravec

Ne krećemo od nule, već od “minus nule”, započinje slikovito priču Branko Zadravec (71), predsjednik NK Šenkovec, o povratku kluba u ligaško natjecanje, a nakon što su odigrane prve utakmice sa novooformljenom seniorskom momčadi.

Iako su treninzi novog sastava prvotimaca započeli već u lipnju, ekipa je kompletirana s 1. srpnjem, nakon čega su odigrane prve utakmice, ona protiv NK “Plavi” Peklenica u Kupu i susret protiv NK Paraga u III. B Međimurskoj ligi. 

Mladi i stari

– Okupili smo ekipu od dvadesetak mladih dečki, a najviše nas veseli što je više od 70 posto njih s područja Šenkovca. Riječ je o mladim igračima starosti između 18 i 20 godina, za razliku od nas u upravi koji smo pretežito sedamdesetogodišnjaci. Mislim da smo klub s najmlađom ekipom i najstarijom upravom u ovom rangu natjecanja, ističe Zadravec te dodaje:

– Igrači su završili škole nogometa nakon čega nisu imali gdje igrati i iz te skupine mladih smo stvorili ekipu. Trener je Damir Vrbanec i pred njim je puno posla jer dečki imaju talenta, ali sad od njih treba stvoriti momčad, napominje naš sugovornik.

Planovi

Kako Zadravec ističe, kad se krenulo u oformljavanje momčadi, krenulo se od “nule”, a paralelno s traženjem igrača radilo se na njihovom opremanju:

– Nismo imali ništa, pa ni dresove, a danas imamo dva kompleta, plavi za igranje u gostima i crno bijeli za igranje na domaćem terenu. Uskoro nam stižu i trenirke i ruksaci, a dobili smo i 13 lopti za igru i trening kao donaciju od Međimurskog nogometnog saveza, napominje B. Zadravec.

– Plan je zadržati ekipu na okupu. Rezultati su nam bitni, ali su u drugom planu, doći će s vremenom. Glavno nam je da se lopta nakon petogodišnje pauze opet zakoturala Šenkovcem, ističe Branko te dodaje:

– Igrali su veterani, aktivna je i škola nogometa, ali bez prve ekipe kao da smo bili bez desne ruke. Sad kad je odrađen taj dio, sljedeći korak nam je vratiti publiku uz igralište, zaključuje Zadravec.

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.515

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije