BADMINTON

BK MEĐIMURJE Ivan Grubić nastupio za U-19 reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Europe u Srbiji

Drugi mu je to nastup na Europskom prvenstvu

Proteklih deset dana, od 18. do 27. kolovoza u Beogradu u Srbiji u Atletskoj dvorani Beograd održano je 12. Ekipno i pojedinačno Europsko prvenstvo 2022. za junore u U-19 konkurenciji na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske

– Za reprezentaciju je nastupio naš najbolji igrač junior Ivan Grubić kojemu je to drugi nastup na EP nakon nastupa 2019. godine na EP u17 reprezentacije i tako postao naš peti igrač u povijesti Kluba s nastupom na EP U17 i U19 nakon Luke Vlaheka, Luke Grubića, Borne Vadlje i Luke Črepa.  Sastav juniorske U-19 reprezentacije Hrvatske bio je: Ivor Zekan, Roko Pipunić, Ivan Grubić, Jelena Buchberger, Stella Balenović i Ana Panić pod vodstvom izbornika juniora Igora Čimbura.

Na ekipnom prvenstvu nastupile su 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina po četiri reprezentacije, a igrale su mješovite ekipe s muškim i ženskim singlom te muški, ženski i mješoviti par.

Naša reprezentacija bila je u skupini 6 gdje u prvom kolu poražena od Mađarske sa 3:2, u drugom kolu poražena od Rumunjske sa 3:2 nakon vodstva od 2:0 te u posljednjem trećem kolu od nositelja Ukrajine sa 5:0. U posljednjem meču protiv Ukrajine  nažalost naša najbolja juniorka Jelena Buchberger je ozljedila desni gležanj te je morala odustati od daljnjeg nastupa na EP. Reprezentacija je zauzela 4. mjesto u skupini te ukupni plasman 25.-32.mjesta, tj. po rezultatu na 27. mjestu.

Pobjednici svih 8 skupina prošli su četvrt-finale.  Naslov prvaka  obranila je reprezentacija Danske  pobjedivši u finalu Francusku  sa 3:1, brončane medalje osvojile su reprezentacije Ukrajine i Španjolske.

Na Pojedinačnom prvenstvu Europe nastupilo je 306 igrača i igračica iz 38 zemalja Europe u konkurenciji muških i ženskih singlova, parova te mješovitih parova. Naš Ivan  Grubić nastupio je  u konkurenciji muških parova sa suigračem  Ivorom Zekanom te su poraženi u 1.kolu (1/64 ) od švedskog para  Morskogen / Strom s 2:0.

Čestitke Ivanu na nastupu za reprezentaciju na EP kao i kompletnoj reprezentaciji na nastupu. Nastup Ivana na EP dokaz je kvalitetnog i uspješnog rada s mladima u našem Klubu te čestitke trenerima i upravi Kluba – kažu iz BK Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije