KOŠARKAŠ IZ KOTORIBE

IZAŠAO KAO POBJEDNIK Nakon borbe s limfomom, Franjo Zvošec opet s košarkaškom loptom u ruci

Nakon dvije godine borbe s limfomom, Franjo Zvošec izašao je kao pobjednik!

U Kotoribi je protekle nedjelje održan 26. Streetball turnir koji već dvanaest godina nosi naziv ‘Memorijalni streetball turnir Bojan Zvošec’. Bojan je bio sinonim za kotoripsku košarku, a ovaj svijet je napustio prerano, nakon tragične nesreće na poslu.

Među brojnim gledateljima turnira bio je i Franjo Zvošec, Bojanov sin, vrsni košarkaš koji je protekle dvije godine, umjesto košarkaških utakmica, vodio jednu puno težu, onu s limfomom. I još jednom izašao kao – pobjednik!

Obznanio je to nedavno i putem svojeg Facebook profila.

– Zahvaljujem svima koji su brinuli, zvali, pisali poruke, nosili banane i kivije (nemojte više, molim vas, dosta je bilo), prevozili me i sve ostalo u zadnje dvije godine od kad je počela moja tekma s limfomom.

Posebno hvala cijeloj obitelji i rodbini, prijateljima, radnim kolegama, prijateljima iz srednje škole, KK Kotoriba i MNK Klub 75 Kotoriba, kompletnom osoblju Županijske bolnice Čakovec i KBC-a Rebro, bilo vas je puno…

Pišem ovo danas jer sam prije točno godinu dana odradio zadnju terapiju koja je napravila ono što je trebala i omogućila mi da vam se, eto, zahvalim i poručim da je sada sve u redu i da se uskoro vraćam još jači nego prije – napisao je Franjo prije otprilike dva tjedna.

Franjo na jučerašnjem turniru još uvijek nije zaigrao košarku, no nije mogao odoljeti, a da ne uzme loptu u ruke i okuša se s nekoliko šuteva prema košu. Vidjelo se odmah da košarku nije zaboravio igrati, a ne sumnjamo da će iduće godine i zaigrati na turniru. Najtežu, dvogodišnju utakmicu je dobio, a one košarkaške koje mu predstoje bit će puno, puno lakše…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije