Badminton: Matiji Hraniloviću zlato i bronca u Lendavi

Proteklog tjedna u dvorani Srednje dvojezične škole u Lendavi, Slovenija u odličnoj  organizaciji BK ”Mladost” Lendava održan je 7. Međunarodni badmintonski turnir “Srebrna žogica 2012” za mlađe kadete u-13, kadete u-15 i juniore u-19.

Na turniru je sudjelovalo 114 mladih igrača i igračica u svim konkurencijama iz 5 zemalja (SLO, CRO, HUN,CZE i AUT ), a među njima ekipe  mlađih kadeta, kadeta i juniora  BK Međimurje pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca i trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji  mlađih kadeta u-13 pojedinačno naši igrači: Luka Grubić (2 pobjede i poraz),  Lino Zadravec (2:1) i Borna Vadlja (1:2) zauzeli su 2. mjesta u svojim skupinama te se plasirali u osminu finala gdje je Luka Grubić s 2:0 poražen od Slovenca Urbana Kolenca, Lino Zadravec poražen 2:1 u dramatičnom meču od Slovenca Aneja Cizelja i Borna Vadlja poražen 2:0 od Slovenca Vida Žohara. Naši igrači Sebastian Krznarić i Nikša Habuš zauzeli su 4. mjesta u skupini.

U parovima Luka Grubić / Sebastian Krznarić  poraženi su osmini finala, a par Borna Vadlja / Nikša Habuš u četvrtfinalu.

U konkurenciji mlađih kadetkinja u-13 naša igračica Laura Horvat zauzela je 2. mjesto u skupini s 2 pobjede i porazom da bi u osmini finala izgubila od Mađarice Szilagyli 2:0.

U konkurenciji kadeta u-15 naš Filip Bel zauzeo je 2. mjesto u skupini s omjerom 2 pobjede i poraz te je u osmini finala izgubio od Slovenca Vita Hozjana 2:0. U parovima sa Filip je sa Slovencem Bjornom Bračko poražen u četvrtfinalu 2:0.

U konkrenciji kadetkinja u-15 naše igračice Iva Novak, Barbara Kancija i Paula Horvat osvojile su 4. mjesta i nisu se plasirale u osminu finala. U konkrenciji parova sestre Laura i  Paula Horvat poražene su u četvrt finalu od Slovenki 2:0 kao i Iva Novak / Barbara Kancijan od Čehinja 2:0.

U konkurenciji juniora u-19 naš Matija Hranilović osvojio je uvjerljivo 1. mjesto u skupini s 3 pobjede da bi u  četvrtfinalu pobijedio Slovenca Simona Skoka 2:1, u polufinalu Slovenca Aljaža Ferka 2:0 te u finalu pobjedio Austrijanca Leona Seiwalda 2:1 (23:21, 12:21, 21:18) i osvojio zlatnu medalju te postao prvi Hrvat s osvojenom žogicom. Viktor Ružić osvojio je 3. mjesto u skupini.

U konkurenciji parova Matija Hranilović / Viktor Ružić osvojili su brončanu medalju izgubivši u polufinalu od kasnijih pobjednika Slovenskog para  Nejc Juršić / Aljaž Roškar 2:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije