KUGLANJE

ČETVRTZAVRŠNICA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU Drama bez sretnog završetka

Grmoščica je tek po trećem kriteriju postala pobjednikom protiv Željezničara

Kad su za protivnika u četvrtzavršnici kupa Hrvatske kuglači Željezničara dobili zagrebačku Grmoščicu znali su da se na neutralnoj kuglani mogu ravnopravno suprotstaviti tom protivniku, ali da će se u susretu odvijati takva drama kakvu smo ove subote vidjeli u Zaboku ipak se nisu nadali.

Sve je počelo loše za Željezničar jer je u prvom bloku Grmoščica povela 2:0 iako je u tom bloku nastupao najbolji Željezničarov pojedinac Luka Požega koji je srušio 629 čunjeva, 16 više od svoga protivnika, ali je svejedno izgubio poen zbog 3:1 rezultata u setovima za protivnika. Na kraju će se pokazati da je to presudilo, a osim toga i najslabiji rezultat u ekipi, onaj Predraga Turka (550).

Zapravo se na kraju vidjelo da su presudila samo 2 osvojena seta, od 8 mogućih u tom prvom bloku. U drugom bloku odlično je odigrao Josip Filajdić (606), osvojio poen i napravio plus u čunjevima za Željezničar. Nažalost Denis Košak (568) nije došao do poena, ali je osvojio 2 seta. I onda je došao treći, odlučujući blok u kojemu su se sastala dva najbolja kuglača svake ekipe i gdje je bolje započeo Željezničarov Tomislav Tvarog osvojivši prvi set.

Međutim hrvatski internacionalac Damir Fučkar iz Grmoščice na kraju je osvojio poen, rezultat je bio 636:607 za Fučkara, ali su nadu ostavljala 2 osvojena seta Tvaroga i poen koji je osvojio Igor Ružić (567) u drugom dvoboju zadnjeg bloka. Na kraju je ukupno bilo 27 čunjeva za Željezničar, ukupni rezultat u poenima je na kraju bio 4:4, a kako se u kupu mora znati pobjednik sljedeći kriterij su bili setovi. I tu je bilo neriješeno 12:12.

U takvoj situaciji odlučuju po 3 hica zadnjih kuglača u pune. Nažalost tu više nije bilo koncentracije Željezničarovih kuglača i srušili su nekoliko čunjeva manje pa je tako Grmoščica tek po čak trećem kriteriju postala pobjednikom.

Naravno da je takav razvoj teško pao kuglačima Željezničara, ali su oni sportski čestitali protivnicima i ovom utakmicom završili natjecateljski dio ove sezone punih 10 mjeseci nakon njenog početka.

Luka Požega

Josip Filajdić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije